• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mianowanie Ministra Poczt i Telegrafów
[Obrazek: 3_18_10_20_1_42_47.png]

K O M U N I K A T
Sekretariatu Prezydenta Republiki
z dnia 6 grudnia 2022 roku

W dniu wczorajszym Prezydent Republiki, Profesor Ametyst Faradobus odbył spotkanie z Sędzią Karolem Medycejskim, prawnikiem i magiem o światowej sławie, zasłużonym działaczem Związku Pocztowego Republiki Bialeńskiej. Rozmowa dotyczyła takich kwestii, jak donosy na Trójkę, jakość rękawiczek ze skóry jelenia, zasady dotyczące noszenia paska oraz współpraca ze Światowym Związkiem Filatelistycznym. W trakcie spotkania Sędzia Medycejski powiedział:

- Zrob mnie dyrektorem ZPRB

Czy innym tam czymś

To będzie mi łatwiej załatwiać rzeczy różne z Helwetykiem

[pisownia oryginalna]

Prezydent Republiki przystał na prośbę Karola Medycejskiego i włączył go w dniu dzisiejszym w skład Gabinetu Prezydenta w charakterze Ministra Poczt i Telegrafów. Minister Medycejski obsługiwany będzie od strony urzędowej przez Sekretariat Prezydenta Republiki.

[Obrazek: Berlusconi_Andreotti_1984.jpg]
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Tak było. Kulega konduktor wcale nie zmyśla. Rozmawialiśmy też o nie-spo-dzian-ce, awariach bialeńskiego taboru kolejowego, nawiedzeniach generalskich, o wykształceniu prawniczym konduktora, kolekcji Poszewki. Wiem też jaki rozmiar majtek rękawiczek nosi nasz prezydent (powiem za 21,37 bialenów). Uguem spaniała konwersacja boża. I dziękuję za tę wypowiedź.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości