• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tygodnik Bialeński - wątek roboczy
Wysłałem do Leocji, Edelweiss, Unii Nordackiej, Insulii, Winkulii i Dreamlandu. Chciałem też do Sarmacji, ale wyskoczył jakiś błąd.
To ja dziś roześlę tam, gdzie mam konto.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Cytat:Obchody noworoczne

W Pałacu Prezydenckim odbyła się tradycyjna impreza sylwestrowa, w czasie której Konduktor nadał ordery i odznaczenia, a także nagrody pieniężne. Dzień później szef państwa wygłosił okolicznościowe orędzie.

Zabawę sylwestrową z największymi hitami ostatnich lat przygotowała także Bialeńska Lista Przebojów.

Zgromadzenie Narodowe

Obecnie członkowie parlamentu debatują nad wypracowanym wcześniej projektem jako nad całością. Poza wprowadzeniem drobnych korekt największą dyskusję wywołała kwestia ewentualnej zmiany hymnu państwowego.

Z życia społecznego

Prezydent Faradobus w nawiązaniu do dyskusji toczonej w Zgromadzeniu Narodowym rozpisał plebiscyt na melodię nowego hymnu Bialenii.

Na Placu Zielonym miała miejsce burzliwa dyskusja spowodowana komentarzem Iwana Pietrowa na temat działań Piotra Pawłowa w Kotlinie Edelweiss.

Podsumowano gwiazdkową edycję Bialeńskiej Listy Przebojów.

Z regionów

W Emiracie Bialenii Emir Ajatollah Profesor Andrzej P. Ordyński kontynuuje Dawah. Ponadto Prezydent Republiki przekazał na własność samorządu większą część Kolei Rzeszy.

W Wilajecie Anatolii pod przewodnictwem Arkadaga Aleksandra Czerepacha trwają przygotowania do powołania lokalnej formacji zbrojnej.

Uniwersytet Bialeński

Rektor Ametyst Faradobus wygłosił wykład poświęcony zasadom konstruowania aparatu naukowego.

Pracę magisterską z historii na Wydziale Humanistyczno-Społecznym obronił Aleksander Czerepach.

Siły Zbrojne

Trwają przygotowania do obchodów Święta Sił Zbrojnych, w ramach których między innymi uczczone zostanie wyzwolenie Ahary i Fjary. Obchody będą miały miejsce 12 stycznia.

Coś ważnego pominąłem?
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

O moich wykładach już było w poprzednim numerze. Możesz za to wspomnieć o Wieściach Anomalnych.
To Wieści będę rozsyłał razem z Tygodnikiem.
Ametyst Faradobus

Wrzucone: https://gov.bialenia.org.pl/2023/01/02/t...-2-i-2023/
Ametyst Faradobus

Przesłałem do Unii Nordackiej, Insulii i Winkulii. W innych miejscach mnie wyprzedziłeś. Wink
Za wiele się w tym tygodniu nie działo, więc następne wydanie proponuję przygotować w przyszły weekend, już po Święcie Sił Zbrojnych i rozstrzygnięciu konkursu na hymn.
Właśnie miałem też to proponować, ale mnie tu chwilę nie było. 12 stycznia i parę dni potem może być ciekawie, więc dobrze, że czekamy z wydaniem.

Tak zróbmy, ja dzisiaj wracam do życia po okresie drobnych peregrynacji.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości