• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
http://suderland.y0.pl/showthread.php?ti...0#pid22250
Thomas von Lisendorff komisarzem Okręgu Ostlandzkiego w Suderlandzie. Odbieram jako co najmniej ciekawy zbieg okoliczności, że Thomas aktywizuje się w każdym kraju, który aktualnie ma napięte relacje z Bialenią. Wink
TW Bagieta

Andrzeju.
Z Suderlandem jestem związany przyjaźnią od 2017 roku.
To nic nadzwyczajnego że zacząłem się tam udzielać.
Moje sympatię prosudelandzkie w Bialenii były znane od zawsze.
Jeżeli chodzi o Sarmacje to jestem tam od wejścia Bialenii w jej struktury.
Czy mam zawsze postępować tak jak Bialenia tego chce?
Postępuje wg własnego uznania.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
Nie zabraniam Ci tego, możesz robić co tylko chcesz. Nie da się jednak ukryć, że w Suderlandzie jesteś aktywniejszy po zerwaniu stosunków, niż w czasie, gdy byłeś tam naszym ambasadorem. Tylko to zauważyłem i staram się zrozumieć przyczynę Twojego postępowania.
"Warto zwrócić uwagę na jeszcze jeden aspekt tej sprawy, buńczuczną antysarmackość Bialenii Swarzewskiego. Ma ona swoje korzenie już w początkach Bialenii, ale spotęgowało się za sprawą wejścia RB pod opiekę KS w roku 2018. Obecnie Bialenia zrywa relację z jednym z ostatnich państw prezentujących oryginalną linię polityki zagranicznej a coraz bardziej orientuje się na państwa kontynentu północnego, o których zawsze się w kuluarach mówiło jako o ekspozyturze sarmackich interesów. Duże wpływy w federacji dalej posiada były premier Baridasu, Sarmata, który zaangażowany był w działania klonerskie, działają także inni byli Sarmaci. Takie szczegóły tylko ukazujące jak fasadowa jest bialeńska narracja..."
Nordata jest ekspozyturą sarmackich interesów. Sorry but I have to ask: these "Sarmatians" - are they in the room with us, right now?
Tow. Guljanow, zostaliście sarmackim agentem, gratuluję. Ali, napisz do tow. Kovacsa, że już wiesz o tym, że cały Siedmiogród służył tylko ekspozyturze sarmackich interesów. Thomasie, nawet nie wiedziałem, że jako Imperator Abachazji byłeś sarmackim agentem, no nieładnie! Jak gdzieś złapię Vilandera, to mu powiem, bo może zapomniał, że Wurstlandia była stworzona na zamówienie Sarmacji, więc niech teraz im nie fika na swoich blogach. Ciekawe, czy Al Rajn i Samunda ulokowane na subkontynencie sambanafrykańskim też się zaliczają do ekspozytury... Ale może tak, to by wyjaśniło tych 40 mieszkańców Al Rajnu, którzy nagle zniknęli, to po prostu były konta Sarmatów i po aferze w MUP dostali rozkaz od rządu, że mają zwijać interes.
Zasadniczo szkoda gadać, chyba w ogóle przestanę na to ich forum zaglądać, ale przez ten krótki czas, gdy działałem w sarmackim rządzie, to o Suderlandzie mówiło się jako o państwie pod wpływami Dreamlandu. Co sama tożsamość pana Dmowskiego vel Stettina potwierdza.
Odniosę się może jeszcze do określenia "Bialenia Swarzewskiego". Służy to zapewne wywołaniu wrażenia, że jest jeszcze jakaś inna Bialenia i ma na celu wsparcie jakiejś wyimaginowanej opozycji. Na szczęście Suderland jest równie dobry w tworzeniu agentury wpływów, jak w szukaniu ekspozytur. Wink
No i może miejmy za sobą raz na zawsze kłamstwo, że UTN, Brodria i Sarmacja wykorzystywały Wielką Smutę w Bialenii, ale Suderland jest czysty jak łza. O Suderlandische Bialenia Korps już nie pamiętacie?
https://bialenia.sarmacja.org/spolecznos...-9570.html
Jakim agentem. Co mówisz? Abachazję utworzyłem po odejściu z Batawii, gdzie zaczynałem swoje v-życie. Nigdy niczyjim agentem nie byłem i nie będę.
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Żartuję przecież, to była ironiczna reakcja na insynuacja, że Nordata jest sarmacką ekspozyturą. Wink
Nota bene nie wiem, jakie Sarmacja miałaby odnosić korzyści z takiej ekspozytury.
Wielu obywateli Federacji Nordackiej działało lub działa dalej w Sarmacji, jest to fakt. Jedna z prowincji tworzących Unię Trzech Narodów była wręcz zamieszkiwana tylko przez byłych Sarmatów. Jednak nasi obywatele nie reprezentują interesów Sarmacji na Nordacie, oni działają na rzecz dobra ojczyzny, jestem o tym przekonany.
[Obrazek: pod.png]
/ <3 / Voxland i Westland

http://repbro.cba.pl/showthread.php?tid=1

W Sewerbii wybucha rewolucja.
Niech żyje Brodria.
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS