• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wizyta Przewodniczącego ZSRS w Republice Bialeńskiej
W kierunku Pałacu Prezydenckiego zmierza limuzyna Przewodniczącego Związku Sewerbskiego, otoczona pojazdami funkcjonariuszy Komitetu Bezpieczeństwa Państwowego.
Pojazd dotarł na miejsce.
Z limuzyny wyszedł Przewodniczący ZSRS - towarzysz Józef Wissarionowicz Guljanow, który wkrótce potem skierował się do wejścia do Pałacu, przed którym czekał na niego JE Andrzej Swarzewski - Prezydent Republiki Bialeńskiej.

[Obrazek: Governor-General_of_New_Zealand_Jaguar_X...24x682.jpg]
Дмитрий Сергеевич Медведов

Witam Ekscelencję w Bialenii! Cieszę się, że znów się spotykamy, aby poruszyć problemy naszych państw i mikroświata, ale przede wszystkim snuć plany na przyszłość. Nordata konsoliduje się wobec wspólnych wyzwań, nadszedł więc czas na zacieśnienie współpracy. Wkrótce spotkam się również z Prezydentem Waksmanem. Już teraz mogę zaprosić Towarzysza Przewodniczącego na spotkanie trójstronne na Wyspach Przyjaźni. Rada Nordata wkrótce przestanie być marzeniem, a stanie się rzeczywistością.
Serdecznie dziękuję Panu Prezydentowi za to, że Związek Sewerbski nie jest pomijan w ważnych i kluczowych dla Nordaty inicjatywach.
Sewerbia chętnie dołączy do trójstronnych rozmów, które mam głęboką nadzieję będą owocne i przyniosą pożytek całej Nordacie.
Również cieszę się z tego spotkania. Jest to moja pierwsza zagraniczna wizyta po objęciu urzędu Przewodniczącego Związku Sewerbskiego, więc naturalnie wybrałem Wolnograd, pragnąc podkreślić chęć zacieśniania więzi między naszymi krajami.
Дмитрий Сергеевич Медведов

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości