• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zew Wschodu - Uzurpator powraca
Późną nocą, z dnia 26 na 27 czerwca 2023 roku do Portu Dostojewsk przybył Car-Uzurpator Piotr Romanow, wraz ze swoją świtą. Postanowił, aby to z tego miejsca rozpoczął się nowy, jednoczący Brodrię marsz, który ma zakończyć wszystkie wojny wewnętrzne w tym kraju, widząc że jego oponent polityczny jakim był Iwan Pietrow w niewyjaśnionych okolicznościach zginął. 
Wielu przedstawicieli Nan Di widzi w Romanowie po dzień dzisiejszy Niebiańskiego Cesarza, którym został okrzyknięty jako pierwszy za sprawą Ronona Dexa Piotr. 

Romanow zapowiedział, że nie będzie atakował żadnego ze stronnictw, jeżeli te postanowią tak samo jak i on nie wtykać się w jego interesy. Sam Imperator nie opowiada się po żadnej ze stron, a jedynie bada sytuacje, które ze stronnictw są w stanie go poprzeć.

[Obrazek: eastern-front-ww1_orig.jpg]
[Obrazek: FlYScNM.png]
No witam. Skoro Nan Di ma nowego pretendenta, to Nowa Orda będzie miała z kimś prowadzić pertraktacje. Wink
Oho, Sam Biały Chan się odezwał! To zaszczyt! Na chwilę obecną nie planujemy jakichś większych działań, a jedynie zależy nam na zabezpieczeniu Imperialnych Dóbr w rękach ostatniego Imperatora, który jest przy życiu tj. Mnie. Mam nadzieję, że wszystkie nasze plany przebiegną bez większych utrudnień, a ziemia jak to ziemia, nie będziemy bić się z całą Brodrią. Wink
Nowa Orda jest zainteresowana przyjaznymi stosunkami zarówno z Nan Di (jesteś skłonni uznać suwerenność Imperatora na terytoriach nandińskich), jak i Socjalistyczną Brodrią. W zamian za dobre i pokojowe sąsiedztwo oczekujemy przyłączenia całości Ordy Wewnętrznej oraz dostępu do morza.
Ależ Biały Chanie! Ja nie mogę nic obiecać w tej chwili, dopiero co moje wojska zasiedliły się w Porcie Dostojewsk i nie mamy ważniejszych planów na ten moment. Proszę mi wierzyć, że i My będziemy zmuszeni do walki z Nan Di, bowiem nie każdy w tym miejscu patrzy na nas w przychylny sposób.
Zdrastwujtie Towarzyszu!
Brodryjska Federacyjna Socjalistyczna Republika Rad również jest zainteresowana zawrzeć przyjazne stosunki z Towarzyszem i uznać zwierzchność Towarzysza nad terytorium Nan Di, jeśli taka potrzeba zajdzie.
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Piotr Romanow napisał(a):Proszę mi wierzyć, że i My będziemy zmuszeni do walki z Nan Di, bowiem nie każdy w tym miejscu patrzy na nas w przychylny sposób.

Jeżeli Niebiański Cesarz powrócił to wszelkie oddziały wojskowe Nan Di oraz administracja wierna dawnemu gubernatorowi przechodzą z moim błogosławieństwem pod jego rozkazy

Nie ma mowy by którykolwiek z żołnierzy Nan Di wystąpił przeciwko prawowitemu władcy Nan Di, jakim był u jej postaw Niebiański Cesarz i dobroczyńca Nan Di - Car Piotr Romanow.

Jeżeli Niebiański Cesarz będzie wyrazi kiedykolwiek taką wolę to również osobiście oferuję swoje usługi w przyszłości, w celu odbudowy struktur Nan Di.
Kwestia tego, komu przysługuje tytuł Niebiańskiego Cesarza jest otwarta. Jeżeli potraktujmy tron Nan Di jako połączony z tronem Brodrii, to legalnym, wybranym w wolnej elekcji Carem i Niebiańskim Cesarzem jest Iwan Pietrow. Oczywiście - jeżeli za pryncypium uznamy prawo narodów do samostanowienia, to Nan Di ma prawo uniezależnić się od Brodrii i mieć osobnego władcę. Ale wówczas i Ordyjczycy mają prawo do swojego państwa niezależnego zarówno od Brodrii, jak i Nan Di, ale pozostającego z nimi w przyjaznych stosunkach.
Tak więc, Nowa Orda uzna nowe władze, jeśli zagwarantują one przyłączenie Ordy Wewnętrznej do Nowej Ordy + dostęp do morza.
> Późną nocą, z dnia 26 na 27 czerwca 2023 roku do Portu Dostojewsk przybył Car-Uzurpator Piotr Romanow

Cykl Pawłowa należy uznać za rozpoczęty.

Wszelkie deklaracje uzurpatora należy traktować jak bajki. Niebiański Cesarz jest jeden i jest nim Iwan Pietrow.
Nastał kolejny dzień, a Car Piotr obsypany ogromem nowych pozytywnych wieści natychmiast wydał swoje polecenie, aby żołnierze Nan Di wstąpili do nowej armii imperialnej, by w połączonych siłach przynieść porządek w tym regionie Brodrii. 

Postanowił on, o samostanowieniu narodów, jeżeli te nie chcą się znaleźć w Koronie Imperialnej obiecał uznać ich niepodległość. Natomiast wszystkie narody, które znów będą chciałby być klejnotami w Koronie Brodryjskiej będą przyjęte do nowej wspólnoty. 

Ustanowiono Port Dostojewsk nową stolicą odrodzonego Imperium Brodryjskiego, a w nim powołano Komisje Rewizyjną, która ma zająć się wytyczaniem granic nowego państwa. 

Wprowadzono nowy język urzędowy jakim jest nandiński, który na równi z brodryjskim od dnia dzisiejszego ma obowiązywać w Imperium.

Przyznano wszystkim narodom żyjącym na terytorium możliwość uzyskania obywatelstwa Brodryjskiego, jeżeli te zdecydują zostać się częścią Imperium.

Zalegalizowano związki zawodowe, a także obiecano w Dumie miejsca wszystkim socjalistom, którzy zgodzą się brać udział w wyborach do dumy.

Podjęto rozmowy z Białym Chanem ws. Ordy Wewnętrznej i dostępu do morza. Wyniki będą znane dziś wieczorem, gdy tylko flaga Imperium ponownie zawiśnie na terytorium całego Nan Di. 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości