• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
> Pomysł wprost cudowny, będziemy razem walczyć z trockistami?

Z trockistami, rewizjonistami chruszczowowskimi, titoistami, syjonistami, zinowiewistami i kamieniewistami.

> Chociaż w waszym przypadku spowoduje to zapewne konflikt rodzinny z Akrypą.

Hm.

Trzeba będzie ją jakoś nawrócić na prawdziwy marksizm-leninizm. Akrypo, nie idźcie tą drogą!
Titoistów to akurat lubię, więc może z nimi dopiero na końcu, co Ty na to? W sumie zgadzałoby się to ze stalinowską chronologią, jeszcze w międzyczasie pokonamy tfu! monarchofaszystów.

Gdyby nie chodziło o Akrypę, to powiedziałbym, że trockistów się nie nawraca, tylko do nich strzela... Ale ktoś musi napisać regulamin parlamentu, a mi się nie chce, więc...

Wracając do wieści z zagranicy (a Związek Radziecki nie jest zagranicą, bo jest w naszych sercach), w Federacji Nordackiej ważą się losy ustroju. Przestrzegam przed monarchią. Na Nordacie przeważnie monarchie istnieją tyle, ile dany monarcha ma mocno pozycję.
http://fnor.cba.pl/forum/showthread.php?...25#pid6325

W kwestii wczorajszych problemów FN, dalej nie wiedzą co zrobić z Waksmanem, ale już został wpuszczony ponownie na Discorda, a nastroje są raczej radosne ze względu na skok aktywności na forum. Ich sprawa, ich decyzja, ich konsekwencje. Wczoraj próbowałem argumentować, dyskutować, ale to chyba bez sensu, musiałbym siedzieć tam 24/7, bo po kilku godzinach wszystkie ustalenia tracą moc. xD Federacja ma chyba trochę inne podejście do zabawy w mikronacje, mianowicie takie, że grunt, żeby cokolwiek się działo, bez względu na poziom i długoterminowe skutki. Ich prawo, nie czuję się na siłach, żeby brać na swoje barki wychowanie edgy młodzieży. Smile
Federację Nordacką widzę jako wesołą grupę+/- gimnazjalistów, którzy mają szersze horyzonty od większości rówieśników, ale mimo wszystko pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Na przykład, rzucanie dobrych żartów i udawanie, że jest OK to najlepszy sposób, żeby po prostu zaczęło być OK. Anyway. Grunt, że się dobrze bawią i jeszcze cokolwiek im się chce. Mnie na przykład już takie coś nie bawi, ale kilka lat temu w wakacjach też potrafiliśmy nabić kilkaset postów dziennie przy okazji flejmów z m.in. Saszą. Wspominam z sentymentem, chociaż dziś pewnie nie chciałoby się nawet takich shitstormów czytać.
Ja mam nawet popiersie tow. Tity na parapecie.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
> Titoistów to akurat lubię
> Ja mam nawet popiersie tow. Tity na parapecie.

Rewizjoniści, rewizjoniści everywhere.

Najlepiej spójrzcie się na nagłówek na stronie Wandystanu. Jest Marks, jest Engels, jest Lenin, z Bałkanów jest Hodża. A widzicie tam gdzieś Titę? No właśnie.
Nie przypominam sobie bym była trockistką czy to realnie czy wirtualnie ale różne duchy czasem się wywołuje.
Nie żebym nie lubiła ale jakoś nie przekonywują mnie pewne teorie.

PS. Tylko Kuularyzm.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

> Nie przypominam sobie bym była trockistką

Ufff.

Rozstrzelania w takim razie nie będzie. Chyba że wy… mnie… gumowymi kulami… wando… wando… AAAAAAAAAHHHHHHHHH.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(10 minut później)

Przepraszam, już na samą myśl mi się to… to…

Choć zresztą pewnie z tego nic nie będzie, ostatnio wolicie się zajmować studiowaniem hadisów w świątyni niż swoją małżonką :<.
>sugerowanie, że Wandystan to awangarda proletariatu

Breżniew Titę wycałował? Wycałował. Znaczy się wszystko z nim w porządku.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
> >sugerowanie, że Wandystan to awangarda proletariatu

Morden kubłen. U nas rewolucja dokonała się jeszcze zanim nawet pomyślałeś o tym swoim „socjalistycznym” królestwie.

> Breżniew Titę wycałował? Wycałował.

Może i Breżniew był lepszym M-L niż kukuruźnik, ale nadal należał do postchruszczowowskiego nurtu rewizjonistycznego.
Popadacie w dogmatyzm i sekciarstwo, towarzyszko. BTW, moglibyśmy zrobić Międzynarodówkę, która weryfikowałaby czystość doktryny poszczególnych ruchów socjalistycznych w żydowskim koncepcie mikronacyjnym na Pollinie. Towarzyszko Prezydentko, Towarzyszu Królu, co Wy na to? Przy okazji miałbym motywację do stworzenia monopartii w Bialenii, która weszłaby w sojusz z KPS(w) i Jedyną Legalną Partią. xD 

I nie spamować mi tu w wieściach z zagranicy, bo wezwę prefekta Akrypę. 
[Obrazek: 21sld2.jpg]
*groźne spojrzenie Katechona* 
> Popadacie w dogmatyzm i sekciarstwo, towarzyszko.

Wskazywanie że rewizjoniści są rewizjonistami to nie dogmatyzm ani sekciarstwo, towarzyszu.

Swoją drogą, dzisiaj przyśnił mi się sam Enwer Hodża. Udzielał wskazówek na miejscu w sprawie uruchomienia tramwajów w Tiranie. Jak się obudziłam się trochę zasmuciłam że naprawdę on od dawna nie żyje.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości