• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rada ds. Symboliki przy Lwie Wolnogradu
Może coś takiego, żeby nie było "na jedno kopyto"?

[Obrazek: jPoFMeh.png]
Jak dla mnie to się bardzo podoba.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Taka propozycja na herb Wolnogradu - miał być lew i korona muralis, ale dodałem te miecze bo jakoś tak pusto na tej tarczy było.

[Obrazek: POB7Jwn.png]
Ja bym raczej preferował umieścić godło z poprzedniego posta, a koronę dać nad tarczą.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Cytat:Ja bym raczej preferował umieścić godło z poprzedniego posta, a koronę dać nad tarczą.

Moim zdaniem takie herby z wyłażącymi elementami poza tarczę wyglądają kiepsko... no, ale to Twoja decyzja. A wiec proszę bardzo - zgodnie z zamówieniem.

[Obrazek: 4QnLB3r.png]
Dobrzy Ludzie, a co myślicie o stworzeniu herbarza Rzeszy?
Ametyst Faradobus

Znakomity pomysł. Może w ramach rozwoju herbarza powstaną herby największych bialeńskich miast?
Cytat:Może w ramach rozwoju herbarza powstaną herby największych bialeńskich miast?
Ja kiedyś to już proponowałem... ale jedyny odzew to chyba miałem od Thomasa (ma zrobione herby miast Lissendorf i Passat), ja też mam herby trzech miast w swoim lennie (Razorno, Ronin i Koga) oraz herb Lisewa, gdzie jestem burmistrzem. Wszystko jest w galerii

Możemy do tego wrócić i zrobić herby naszym najważniejszych miast.
Właśnie o tym pomyślałem, skoro jest już herb Wolnogradu to warto aby inne wolne miasta poszły jego śladem. Dodatkowo w herbarzu znalazłyby się herby lenn, herby osobiste używane przez lenników oraz oczywiście znaki instytucji centralnych.
Ametyst Faradobus

W związku z tym włodarze miast powinni złożyć swoje wnioski w tej materii... bo herby powinny zawierać pewne elementy identyfikujące miasta, wynikające z ich historii, charakteru itd.

Mogę to oczywiście graficznie opracowywać, ale potrzebne są takie informacje wstępne, aby nie błądzić po omacku...

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości