• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expose Sekretarza Generalnego
Wasze Ekscelencje Panowie Prezydenci, Ministrowie, Członkowie Rady,
Drodzy mieszkańcy Nordaty! 

Rada Państw Nordaty, w skład której wchodzą Jan Lubomirski-Dostojewski oraz Ronon Dex, powierzyła mi funkcję Sekretarza Generalnego. Bardzo dziękuję za zaufanie. Bardzo zależy mi na naszym kontynencie. Od lat działam na rzecz porozumienia i współpracy na Nordacie, z różnym skutkiem. Nasza organizacja jest wielką szansą na to, by wreszcie stworzyć coś trwałego. Bialenię, Federację Nordacką i Brodrię stać na budowę organizacji międzynarodowej z prawdziwego zdarzenia. Nierozsądnie byłoby zmarnować tę możliwość, nierozsądnie byłoby dać się podzielić przeciwnikom Nordaty. 

Moja kadencja potrwa 3 miesiące, mniej więcej tyle czasu będę piastował też urząd Prezydenta Republiki Bialeńskiej. Później oddam stery kraju i kontynentu w ręce następców. Chciałbym, abyśmy wykorzystali najbliższy kwartał na budowę fundamentów Rady Państw Nordaty. Liczę na Waszą aktywność i zaangażowanie, nie ruszę bez Was. Na nas wszystkich spoczywa odpowiedzialność za losy Nordaty. Pozostały tylko trzy nordackie mikronacje, w tym Brodria dopiero się odbudowuje. Musimy być solidarni. Mamy wspólne cele, wspólną historię i wspólne wartości. W oparciu o nie możemy zbudować wspólną przyszłość. 

Postanowiłem nie przedstawiać listy priorytetów i zadań do wykonania na najbliższą kadencję. Sytuacja jest elastyczna, a nie chcę, by ciążył nad nami bat w postaci planu pracy. Gorąco liczę na sukces szykowanych targów wojskowych. Oczekuję inicjatyw kulturalnych. Miło zaskoczę się, jeśli nawiązana zostanie współpraca gospodarcza. Każda inicjatywa dążąca do zacieśnienia więzów zostanie przeze mnie przyjęta z entuzjazmem. Postaram się pomóc w miarę własnych możliwości i umiejętności.

Zapraszam więc do zadawania pytań i zgłaszania propozycji. 

Niech żyje Nordata! Niech żyje kreatywność! Niech żyje życie!

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości