• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
To może Zielony Kościół powinien udać się z misją religijną do Rotrii Big Grin ?
Ajatollah Ali ibn Abi Talib
Cytat:...w dzieło odbudowy zaangażowanych jest 5 osób. 
Jak reaktywowaliśmy niepodległą Bialenię to było nas czterech, a w zasadzie 3,5 bo jeden z nas był nie do końca zdecydowany. Życzę im powodzenia...
Cytat:Pewnie zbytnio za naszym obecnym klimatem nie przepadają. Kiedyś Rotryjczyków było w Bialenii wielu, a obecnie żaden nawet okazjonalnie się tu nie pojawia...
To była inna Rotria, a tych Rotryjczyków obawiam się, że już w mikroświecie nie ma. Sad

Cytat:To może Zielony Kościół powinien udać się z misją religijną do Rotrii [Obrazek: biggrin.png] ?
Lepiej Zielony Kościół aniżeli wyznawcy Lewosławia. Big Grin
https://forum.dreamland.net.pl/viewtopic...540#p78540
Er ist wieder da.
> Er ist wieder da.

Q: Jak rozpoznać Karbiaka?
A: Bardzo łatwo.

Mi się raz udała ta sztuka nawet zanim się w ogóle odezwał. A ja jestem akurat w takich sprawach taka tępa, że jak Kaxiu udawał oczywistego klona Karoliny von L., to nawet nie skojarzyłam że ten klon miał udawać że jest Karo…
A tymczasem, wybory również w Federacji Nordackiej, tyle, że prezydenckie. Do tej pory zgłosiło się sześciu kandydatów, z czego dwóch już zrezygnowało. Z ciekawszych rzeczy, jeden z kandydatów wizualizuje współpracę RB z FN, inny zamierza kierować się "wartościami ateistycznymi", a jeszcze kolejny postuluje uwolnienie czegoś tam Dalerii czy legalizację bimbru.
Piękna wizualizacja, szanuję i popieram!
Zostałem zaproszony do poprowadzenia debaty wyborczej w Federacji Nordackiej. Chętnie skorzystam z propozycji. Ciekawe kiedy doczekam czasów, gdy w Bialenii również odbędzie się aktywna kampania wyborcza uwieńczona debatą. Wink Póki co się na to nie zanosi i obawiam się, że skończy się tak jak dwa miesiące temu.
Niedawno skończyłem nanosić poprawki do modelu BAK. Pomyślałem, że skoro przerobiłem model bialeński, to wypadałoby się tą informacją podzielić właśnie tutaj. Niezbyt mnie interesuje, co się niedawno stało pomiędzy naszymi krajami. Chodzi mi głównie o opinię i określenie, czy taki model jesteście w stanie zaakceptować, czy nie.
http://suderland.y0.pl/showthread.php?ti...7#pid22867
Wyżej link do tematu zawierającego ogólnie informacje na temat moich prac. Gdzieś tam znajduje się również link do szczegółowych danych.
Cieszę się, że prowadzone są profesjonalne działania w kwestiach dotyczących całego mikroświata. Ekspertem nie jestem, ale doceniam zaangażowanie i z zaciekawieniem przeczytałem wzmiankowany wątek. 

W Suderlandzie zauważono brodryjskie problemy z aktywnością: suderland.y0.pl/showthread.php?tid=2570&pid=22795#pid22795
Mam nadzieję, że problemy naszych partnerów są przejściowe. Jak już wielokrotnie pisałem, na aktywność w sezonie letnim należy patrzeć z dystansem. Grunt, żeby się nie poddawać przy chwilowych problemach. W Brodrii widzę ten sam problem, co w wielu innych państwach obecnego mikroświata. Większość obywateli jest nastawiona na odbiór. Jak Iwan ma czas i coś robi, to jest aktywność, a jak go nie ma, to i inni siedzą cicho. Brodryjczycy powinni zdać sobie sprawę, że jeśli ta kolejna próba reaktywacji kraju nie wypali, to najprawdopodobniej będzie to ostatni kres historii brodryjskiej. Jeśli Brodria ma istnieć, to Brodryjczycy muszą poświęcić trochę czasu i energii. Poparcie Bialenii, Federacji Nordackiej i Rotrii mają, ale nikt nie zbuduje za nich Brodrii.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości