• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ekspedycja do Sambanu
Verwoerd - skłoniłem głowę w stronę sąsiada i puknąłem palcem wskazującym w rondo kapelusza. Siedzieliśmy na przyzbie, rozmawiając. Z początku mówił on, a ja słuchałem kiwając rytmicznie głową. Historia dotyczyła wydarzeń, które miały miejsce w trakcie mojej nieobecności. Później mówiłem już tylko ja. Opowiadałem o Sambanie, Bantu, Ururu oraz pozostałych miejscach które zwiedziliśmy podczas naszej misji. Rekonesans to było preludium do dalszych działań tym razem na większą skale i proszę byś dalej miał oko na moje gospodarstwo - wybrzmiało kiedy historia zmierzała ku końcowi.
> Verwoerd

Lepiej dobieraj dogwhistle, panie apartheidaboo, nie każdy tu jest debilem że się nie domyśli xD.
Dziękuje Towarzyszko że wykazaliście polityczną czujność. PS: Każdy se może mieć swojego śp. Lenina, Kadafiego lub Verwoerda.
Muszę przyznać, że jeszcze nigdzie nie spotkałem się z pochwałą lub obroną Verwoerda, a z wieloma odjechanymi koncepcjami miałem przyjemność się zapoznać. Co innego z Walusiem, bo to dla niektórych ikona, ale Verwoerd? Poważnie go szanujesz, czy to tylko zbieżność nazwisk?
Czuję się teraz trochę jak Czerwony Piotruś z opowiadania Kafki. Dla przypomnienia był to szympans, którego zadaniem było nabranie ludzkich cech, a później przekonanie audytorium naukowego, że faktyczne przejęcie tych cech u zwierząt jest możliwe. Pomimo dopasowanego garnituru, zachowania zasad etykiety i pewnej ogólnej ogłady, samo wystąpienie można by uznać za pseudonaukowy bełkot. Przesłaniem tej historii jest cena jaką trzeba było zapłacić Czerwonemu Piotrusiowi za chęć dopasowania się. Niby można ale ze skutkiem w najlepszym razie karykaturalnym. Tak właśnie czułbym się gdybym próbował przekonywać kogoś do doktryny, która została powszechnie potępiona. Mógłbym co ważniejsze stracić przez to kolegów i koleżanki, a za takich Was uznaje. Dlatego wplatanie do różnych moich opowiadań postaci takich jak Verwoerd, proszę traktować jako coś nieszkodliwego i egzotycznego.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości