• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Projekt zasad budżetowych
Możemy pensję ustalić osobno, chociaż myślałem, że ta subwencja dla SZ będzie właśnie na pensje i Głównodowodzący to rozdzieli. Dużo Was w końcu nie ma. Wink Ale możemy ustalić pensje dla wojskowych odgórnie. Dla Ciebie proponuję 1%, jak dla mnie i Bajtusia.

Nie wiem czy procentowy podatek to dobry pomysł.
Proponowałbym pensję dla D-cy SZ RB odgórnie... a pozostałe już z budżetu SZ RB wypłacane wg decyzji d-cy. Chodzi o to by dowódca SZ RB sam sobie nie przydzielał i określał wysokości wynagrodzenia. Podwładnym jak najbardziej może z przydzielonego budżetu.
Może ustawa w której będzie ustalone wynagrodzenie wszystkich funkcji.
Od prezydenta do parlamentarzysty.
Ajatollah Ali ibn Abi Talib
Uważam, że koniecznie po dogadaniu wszystkiego trzeba będzie to ubrać w odpowiedni akt prawny.
Tak myśle, może LKG to wyda? Chociaż nie wiem czy jest uprawniony.
Ludowy Komitet Gospodarki nie ma uprawnień w zakresie tworzenia prawa. Najlepiej będzie stworzyć ustawę. I w tej ustawie będzie można zapisać, jakie uprawnienia ma LKG, a jakie Gabinet w zakresie polityki gospodarczej.
Dokładnie jak prawi Andrzej - musimy najpierw w LKG omówić i ustalić wszelkie szczegóły, a potem napisać odpowiednią ustawę. Oczywiście może to zrobić LKG i choć są możliwości składania projektów przez osoby z poza Parlanentu to najprościej będzie jak po prostu ten przygotowany projekt wniósł Prezydent lub któryś z posłów.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości