• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mapa Nordaty [Wątek roboczy]
Co do dokładniejszej lokalizacji głównej części SRV, to może pomiędzy Brodrią i Państwem Suderlandzkim.
A może tak precyzyjniej trochę? Czyli np. 1a, 2b itp. W myślach jeszcze nie czytam...
Ja odnosiłem się do Volkianu, czyli 1a.
A ja odnosiłem się do Ardemii, że opcja C jest najlepsza.
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK
-Kierowca Rajdowy Klubu Koriben Automobilë Sammën
-Prezes Xorphia Automobile Racing Club
-Dyrektor Red Star Car Corporation
-Syn Heinza Wernera-Grünera
-Miłośnik Edelweisskich Serów
JLD napisał(a):Ja odnosiłem się do Volkianu, czyli 1a.
Leszek Roskohard napisał(a):A ja odnosiłem się do Ardemii, że opcja C jest najlepsza.

OK. Rozumiem:

1/ Volkian - wariant A
2/ Ardemia - wariant C

Czyli mamy taką sytuację:

[Obrazek: 4Wn59Ex.png]

Czy mam rozumieć, że mamy to ustalone?

Są jeszcze jakieś uwagi do podziału terytorialnego Nordaty?
Właśnie chciałbym, żeby "główna" część Volkianu była na terenach na północ od granicy Brodrii, mniej więcej do wybrzeża, skoro zrezygnowaliśmy juz z SRV na terenach Samundy. Chyba, że to problem, jeżeli tak, to obecna wersja jest dobra.
Dla mnie to nie problem... ale ja nie jestem decydentem, a tylko kartografem.

Rozumiem, że chodzi o to OBPP na półwyspie pomiędzy Brodrią, a ziemiami należącymi do Suderlandu?

Jakie jest w tej materii zdanie "społeczności Nordaty"?
Moi drodzy, myślę, że po trudnych dyskusjach należy Wam się chwila przerwy. Jeżeli myślicie, że w mikroświatowej kartografii widzieliście już wszystko, to być może macie rację, ale tylko pod warunkiem, że widzieliście mapę Pela Nandera z 31.12.2017. Kontynent Ijuż? Jest. Ultrapody? Są. Niderlandy, Santera, Czarchy i inne państwa i kontynenty, które tylko kiedykolwiek się pojawiły? Jak najbardziej! A jednak najbardziej mnie rozśmieszyła ta Brodria na prawie całą Nordatę. Big Grin 
http://nupia.cba.pl/mib/MIBspf6v-s31.12.2017.png
Niestety link nie działa... Chociaż pamiętam to, kiedy Brodria była od Rusi do Abachazji.
AndrzejSwarzewski napisał(a):Moi drodzy, myślę, że po trudnych dyskusjach należy Wam się chwila przerwy.

Może i się przyda... ja jednak byłbym wdzięczny za doprowadzenie do finału kwestii podziału terytorialnego Nordaty. A z tego co sie zorientowałem to ostatnią kwestię pozostaje sprawa ostatecznego ustalenia granic Volkianu.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości