22-09-2019 14:04
Co do dokładniejszej lokalizacji głównej części SRV, to może pomiędzy Brodrią i Państwem Suderlandzkim.
|
Mapa Nordaty [Wątek roboczy]
|
|
22-09-2019 14:04
Co do dokładniejszej lokalizacji głównej części SRV, to może pomiędzy Brodrią i Państwem Suderlandzkim.
22-09-2019 14:05
A może tak precyzyjniej trochę? Czyli np. 1a, 2b itp. W myślach jeszcze nie czytam...
22-09-2019 14:06
Ja odnosiłem się do Volkianu, czyli 1a.
22-09-2019 14:08
A ja odnosiłem się do Ardemii, że opcja C jest najlepsza.
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK -Kierowca Rajdowy Klubu Koriben Automobilë Sammën -Prezes Xorphia Automobile Racing Club -Dyrektor Red Star Car Corporation -Syn Heinza Wernera-Grünera -Miłośnik Edelweisskich Serów
22-09-2019 14:20
JLD napisał(a):Ja odnosiłem się do Volkianu, czyli 1a. Leszek Roskohard napisał(a):A ja odnosiłem się do Ardemii, że opcja C jest najlepsza. OK. Rozumiem: 1/ Volkian - wariant A 2/ Ardemia - wariant C Czyli mamy taką sytuację: ![]() Czy mam rozumieć, że mamy to ustalone?
Są jeszcze jakieś uwagi do podziału terytorialnego Nordaty?
22-09-2019 14:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-09-2019 14:42 przez Adam Aleksander II.)
Właśnie chciałbym, żeby "główna" część Volkianu była na terenach na północ od granicy Brodrii, mniej więcej do wybrzeża, skoro zrezygnowaliśmy juz z SRV na terenach Samundy. Chyba, że to problem, jeżeli tak, to obecna wersja jest dobra.
Dla mnie to nie problem... ale ja nie jestem decydentem, a tylko kartografem.
Rozumiem, że chodzi o to OBPP na półwyspie pomiędzy Brodrią, a ziemiami należącymi do Suderlandu? Jakie jest w tej materii zdanie "społeczności Nordaty"?
22-09-2019 14:50
Moi drodzy, myślę, że po trudnych dyskusjach należy Wam się chwila przerwy. Jeżeli myślicie, że w mikroświatowej kartografii widzieliście już wszystko, to być może macie rację, ale tylko pod warunkiem, że widzieliście mapę Pela Nandera z 31.12.2017. Kontynent Ijuż? Jest. Ultrapody? Są. Niderlandy, Santera, Czarchy i inne państwa i kontynenty, które tylko kiedykolwiek się pojawiły? Jak najbardziej! A jednak najbardziej mnie rozśmieszyła ta Brodria na prawie całą Nordatę.
http://nupia.cba.pl/mib/MIBspf6v-s31.12.2017.png
22-09-2019 14:52
Niestety link nie działa... Chociaż pamiętam to, kiedy Brodria była od Rusi do Abachazji.
22-09-2019 15:20
AndrzejSwarzewski napisał(a):Moi drodzy, myślę, że po trudnych dyskusjach należy Wam się chwila przerwy. Może i się przyda... ja jednak byłbym wdzięczny za doprowadzenie do finału kwestii podziału terytorialnego Nordaty. A z tego co sie zorientowałem to ostatnią kwestię pozostaje sprawa ostatecznego ustalenia granic Volkianu. |