• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Każdego dnia błąkamy się coraz dalej od światła bożego…
No to mamy nową definicję yoyonacji. Jest to państwo, którego obywatele nie są karani za krytykę Rotrii.
Ogółem nie wiem, czy oni sobie nie zdają sprawy z absurdu sytuacji. Sytuacja została już wyjaśniona na tyle, że Sekretarz Stanu sam zauważył, że to nie kwestia władz państwowych, ani stosunku Bialeńczyków do całej Rotrii. Teraz więc inba jest o to, że nie mamy zamordyzmu. To w końcu faszyzm jest dobry, czy zły?
Mam tylko nadzieję, że Państwo Kościelne jest mądrzejsze od forumowych napinaczy. Aczkolwiek nie namawiam do zamknięcia im ust. Niech się wypowiadają, nawet jeśli obrażają Bialenię.
> Niech się wypowiadają, nawet jeśli obrażają Bialenię.

Oczywiście, że tak. Raz, że można w ten sposób łatwo poznać, kto jest idiotą, a dwa, że dobra inba nie jest zła.

Dawno nie było wiadomości z Federacji Nordackiej. Ostatnio da się zauważyć lekkie zwolnienie. Nie ma wielkiej aktywności (co nie znaczy, że jest słaba), ale jest merytoryczna. Zachęcam do zaglądania czasem na ichnie forum, jest co poczytać.
Zakończyło się zgłaszanie kandydatur w wyborach prezydenckich: http://fnor.cba.pl/forum/showthread.php?...06#pid8706
W Rotrii natomiast xD (wątek ciekawy, więc popodniecajmy się nim jeszcze przez chwilę) trwa już syndrom oblężonej twierdzy i to na całego. Linka już nawet nie będę wrzucał - wiecie gdzie szukać Wink

> W Rotrii natomiast xD (wątek ciekawy, więc popodniecajmy się nim jeszcze przez chwilę) trwa już syndrom oblężonej twierdzy i to na całego.

Jeszcze trochę, a się totalnie rozpierdolą od środka, a ja się będę zastanawiać co takiego zrobiłam źle dobrze.
Dajmy już temu spokój. Nie jest niczym nowym, że niektórzy nie potrafią się bawić i podchodzą do wszystkiego śmiertelnie poważnie. Nie dotyczy to z resztą tylko Rotrii (a i tam są rozsądne osoby).
Nie wiem tylko kim jest ten cały Sieniawski. Nikogo o takich personaliach nie kojarzę, Karol z tego co wiem też nie. Więc pewnie jest to osoba działająca obecnie lub wcześniej pod innymi personaliami. Wygląda na to, że ja lub Karol mieliśmy z jego inną tożsamością jakiś konflikt i teraz postanowił się wyżyć. Chociaż możliwe jest też to, że stosuje dość popularną taktykę "walczmy ze wszystkimi, im mniej mikronacji, tym więcej ludzi przyjdzie do nas". Ale raz, że Bialenia nie ucierpiałaby nawet, gdyby konkordat wypowiedziano, a dwa, że nawet gdyby doprowadzili do upadku Bialenii (chociaż szczerze nie potrafię wyobrazić sobie takiego scenariusza, a wyobraźnię mam całkiem niezłą), to nie widzę wśród naszych obywateli nikogo, kto mógłby przejść do Rotrii.
Cytat:a dwa, że nawet gdyby doprowadzili do upadku Bialenii (chociaż szczerze nie potrafię wyobrazić sobie takiego scenariusza, a wyobraźnię mam całkiem niezłą)

Sieniawski chyba coś jęczał, że trzeba mierzyć wysoko (oczywiście parafrazuję), więc może faktycznie ktoś sobie tam uroił taki cel xD

Niestety (prawie) "post pod postem", więc pogwałcenie legendarnej netykiety (to jeszcze istnieje?), ale już wiem kim jest Heniek Sieniu, Andrzej. To przecież nikt inny jak Czaruś, mój ulubiony polonista. Z tego miejsca pozdrawiam serdecznie!

PS podejrzewałem, że może Gałganek, ale jego to nawet w samej Rotrii już chyba nie lubią, co stanowi nie lada wyczyn. A naszego Czarka przedstawił nie kto inny, jak rotryjski Stonoga: http://forum.rotria.pl/showthread.php?tid=1196&page=2

Ech, Michaś, nie chciałem już się wypowiadać, ale Ty to zawsze mnie skusisz.

http://forum.rotria.pl/showthread.php?ti...6#pid14056
Michasiu mój najdroższy, specjalnie dla Ciebie, prosto z serca i w związku z moją głęboką, chrześcijańską miłością do Ciebie, mam pewien prezent. Mam nadzieję, że dzięki niemu ja również będę miał swój udział w pogłębianiu Twojej wiedzy na temat świętych. Oto żywoty świętych z których Ekscelencja von Salza kopiuje swoje posty: doczz.pl/doc/13251/żywoty-świętych---parafia-matki-boskiej-królowej-męczenni...
Pozdrawiam cieplutko.
Dziękuję Andrzeju, ale brakuje ładnych obrazków, które wstawia kardynał Salza. Smile Również pozdrawiam was ciepło. Wink

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości