• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Można miło, można? To się mi pogodzić. Ino już.
Wczoraj to zrobiliśmy. Wink Przyjaciółmi może nie zostaniemy, ale flejmów już nie powinno być.
Pomyślałem nawet, żeby wziąć przykład z Rotrii i zrobić wątek "Katechon na każdy tydzień". Jako, że żywotów katechonów nie ma, to będę musiał pisać sam, stąd publikacja co tydzień, a nie codziennie.
W Brodrii znowu się coś dzieje.

http://repbro.cba.pl/showthread.php?tid=...226#pid226
Jan Lubomirski-Dostojewski miał zostać korony na cara. Tymczasem Ty znowu wchodzisz cały na biało. Wink No cóż, taka to już tradycja. Zauważcie jednak, drodzy Brodryjczycy, że ciężko jest z Wami współpracować, jeśli nie możecie wybrać sobie przedstawiciela.
Ja nic nie wiem o koronacji. To uzurpacja i nielegalne podawanie się za brodryjskie władze.
Piotr Pawłowicz, jako p.o. Prezydenta Brodrii wyraził na to zgodę.
Ale to nie ma znaczenia. Ja też mogę wyrazić zgodę na wiele rzeczy, np. na to, żeby Książę Sarmacji został carem Brodrii. Nie oznacza to jednak, że moja zgoda będzie wywoływać skutki prawne.

Sugeruję, aby w Bialenii znowu nie próbowano podzielić Brodryjczyków. Lepiej dla wszystkich będzie, jeżeli przestanie się tutaj knuć nielegalne spiski. Powinniśmy współpracować, a nie się kłócić.
Wycofałem się z walki o Brodrię, także niech Iwan i Jan toczą swe wojny.
[Obrazek: FlYScNM.png]
Bialenia nie dzieli Brodryjczyków. O Brodrii okazjonalnie przypominają sobie cztery osoby i każda z nich chce rządzić. Dalsze dzielenie musiałoby przybrać formę ćwiartowania.
Z tego co wiem, Jan i tak zamierza się koronować. Będą więc znowu dwie Brodrie. Może zamiast prowadzić nieustanne rozmowy i zawierać pakty, które po tygodniu stracą znaczenie, niech każdy robi swoje. Może w oparciu o rzeczywiste działania, a nie mgliste plany uda się coś trwałego zbudować? Niech wygra bardziej wytrwały, aktywniejszy, mający bardziej pociągającą wizję. Chyba tylko to pozostało, jeśli dogadać się nie możecie, a jak już się dogadacie, to siada aktywność i cykl zaczyna się od początku.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości