• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
> czy może macie to gdzieś

Wyjebane totalnie.
No w obecnej sytuacji kadrowej i przede wszystkim tej dotyczącej sarmackiej aktywności mnożenie wysokich stanowisk nie jest wskazane, więc faktycznie taka zmiana ustrojowa Sarmacji by pomogła. No ale my oczywiście cieszymy się ze słabości tego kolosa na glinianych nogach i życzymy rychłego jego upadku. Być może sami nawet na tym skorzystamy, żeby nie było, że to tylko wrogi sentyment.

"Co sądzicie o wprowadzanej w Suderlandzie konstytucji? Generalnie, po pierwszym pobieżnym czytaniu, nie jestem IMHO źle. Ale to chyba pierwsze państwo demokratyczne (no może anokratyczne), które chce być uznawane za autorytarne, przeważnie jest odwrotnie."

Przecież to dopiero początek prac. Nie mieliśmy praktycznie czasu nad tym przysiąść, bo początek roku szkolnego to dość nieciekawy temat. Dla niektórych szkoła, dla innych studia. Nikt zresztą nie mówi, że musi być u nas autorytaryzm. Chodzi głównie o zmniejszenie liczby stanowisk i centralizację władzy.
Odnosiłem się do artykułu 1. projektu.
Jestem za kandyturą Andrzeja Swarzewskiego Karola Medyceusza na Księcia Sarmacji.
Mam nadzieje, że dyplomacja ówczesnego rządu Republikii zrobi wszystko by elekcja odbyła się w sposób korzystny dla tej kandydatury.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Wprawdzie z wielką niechęcią i obrzydzeniem, ale objąłbym tron - to znacznie podniosłoby szanse na likwidację KS.

Dawno nie było wieści z Rotrii, tymczasem inba wciąż trwa, a Świeci na każdy dzień wciąż powiększają swoje szeregi.
P.S. To nie krytyka, ani też nie reprezentatywne przedstawienie aktywności w Państwie Kościelnym. Przedstawiam to, co może zaciekawić i na co trafiłem wśród pięciu ostatnich postów.
https://forum.dreamland.net.pl/viewtopic...359#p80340
Wobec tego, że Dmowski wstrzymał się z kontrowersyjnymi działaniami po nagłośnieniu sytuacji, Sarmaci stanęli przed koniecznością znalezienia sobie bardziej uległego pachołka. Długo szukać nie musieli, znalazł się Spasaran. Cieszę się, że władze Dreamlandu nie patyczkują się z prosarmackimi prowokatorami.
http://fnor.cba.pl/forum/showthread.php?tid=1692

Aktualnie trwają wybory do parlamentu. Wyżej macie link do mojego programu wyborczego, więc jak chcecie możecie go ocenić.
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK
-Kierowca Rajdowy Klubu Koriben Automobilë Sammën
-Prezes Xorphia Automobile Racing Club
-Dyrektor Red Star Car Corporation
-Syn Heinza Wernera-Grünera
-Miłośnik Edelweisskich Serów
https://forum.dreamland.net.pl/viewtopic...07&t=10910
Dreamland wypowiedział stosunki z Sarmacją. Wspaniała wiadomość, gratuluję władzom Królestwa zdecydowania i charakteru. Na pewno nie była to decyzja łatwa (zwłaszcza, że traktat obowiązywał od 17 lat), ale jest niewątpliwie słuszna. Sarmacja nie raz pokazywała, że wszystkie inne mikronacje traktuje instrumentalnie i ma wobec nich jeden z trzech celów: inkorporacja, podebranie obywateli lub zrobienie hucpy na użytek wewnętrzny (np. aneksja Awary i ten ostatni "zajazd" na Scholandię). Taka postawa uniemożliwia wszelką współpracę, należy więc ją całkowicie sobie odpuścić.
Tym samym pojawia się szansa na pogłębienie stosunków Dreamlandu z Bialenią oraz innymi państwami Nordaty. Jako MSZ jestem zwolennikiem współpracy przedstawiciela dobrej wersji starego mikroświata (czyli Dreamlandu właśnie) z nowym mikroświatem (Nordata, a w przyszłości może i Suderland, choć na pewno nie będzie to łatwe).

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości