• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spółka Zbrojeniowa Rosko-Spar
Szanowni państwo mam zamiar przedstawić wam nową Spółkę Zbrojeniową Rosko-Spar, którymi właścicielami jest Leszek Roskohard-Wespucci i August von Hippogriff de la Sparasan.

Niżej przedstawiam opis naszej spółki:
Mieszkańcy, a przede wszystkim głowy państw całego Pollinu! Szlachetną jest sztuka wojenna, a jeszcze szlachetniejszymi są mali i duzi pomocnicy zwycięstwa- broń. Teraz nadchodzi przełom Oto narodziła się firma, która dba i zbroi- Rosko-Spar. Oto chronimy i służymy. Za niesłychanie drobną kwotę każda armią może teraz mieć nowe, solidne uzbrojenie. Oferujemy państwu broń z okolic roku 1945, lecz możecie państwo dokonać zamówienia dowolnego uzbrojenia spośród palestry militariów! To wielka okazja!
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK
-Kierowca Rajdowy Klubu Koriben Automobilë Sammën
-Prezes Xorphia Automobile Racing Club
-Dyrektor Red Star Car Corporation
-Syn Heinza Wernera-Grünera
-Miłośnik Edelweisskich Serów
Co prawda mamy bardzo dobrze rozwinięty przemysł zbrojeniowy (a więc import niekoniecznie jest nam potrzebny, raczej obecnie mam duże zamówienie sprzętu lotniczego na eksport), ale chętnie zapoznam się z ofertą Waszego Przedsiębiorstwa. Jak to mówią - kupił-nie kupił, ale podyskutować można, pomysłami się można powymieniać, a i przy okazji może z tego wyniknąć jakaś ciekawa dyskusja.

Zaciekawiła mnie kwestia tego okresu czyli połowy lat 40-tych, ponieważ moja Gwardia Lenna (i nie tylko moja) bazuje sprzętowo właśnie na tym okresie.
No aktualnie na razie planujemy tylko sprzedawać sprzęt dla klienta. Aczkolwiek każda uwaga jest mile widziana.
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK
Cytat:No aktualnie na razie planujemy tylko sprzedawać sprzęt dla klienta.
No, ale jaką macie ofertę? Jakaś wizualizacja? katalog? Itp.
[Obrazek: file.php?id=2919&sid=32eafdb07ed590dae80...&mode=view]

No cóż, w katalogu ofertowym znajduje się coś co jest reklamowane jako karabin z szybkostrzelnością 150 pocisków/min i 15 nabojowym magazynkiem. Mi to wygląda na samopał, jakąś bezzamkową rusznicę, ładowaną takimi gąsienicami z ogródka, z tego co widzę, to nawet jedna jest w zestawie z karabinem i siedzi już połowicznie w środku. Co ciekawe karabin ten przychodzi w zestawie z breloczkiem 10x28 mm przedstawiającym artystyczną wizję pocisku do granatnika RPG-7. 
Zakładając, że na Pollin nie działają prawa fizyki i ta broń rzeczywiście robi to, co twierdzi producent, to długość lufy karabinku* to ponoć 330 mm, a długość całości to zawrotne 1030 mm, czyli konstruktorowi udało się osiągnąć konsensus między wszystkimi wadami karabinków, a wszystkimi wadami karabinów. Kolejnym ciekawym elementem są przyrządy celownicze - zrobione z dwóch klocków lego 3x2. Do zestawu dołączono pilniczek, tak aby żołnierz mógł przeprowadzić ewentualną regulację. Ale to nie wszystko, ponieważ konstruktorzy przewidzieli możliwość przypominania żołnierzowi o tym, że wojna okrutną jest.
Dlatego spust umieszczono nienaturalnie blisko chwytu pistoletowego (małe ręce - prawdopodobnie żeby ułatwić strzelanie dzieciom), a sam chwyt uczynili nienaturalnie długim (duże ręce - drwala albo hulka). Wisienką na torcie jest kolba, która utrudnia strzelcowi trzymanie chwytu pistoletowego podczas strzelania, czyniąc je uciążliwym czy też wręcz niemożliwym, w bonusie - brak łoża lufy, a więc strzelanie odbywa się w słynnym w pewnych kręgach trybie na Delingera, co w połączeniu z wyczesanym kalibrem 10x28 mm powoduje wybicie strzelcowi zębów odrzutem, już po tym, jak ten wybije sobie stawy aby ustawić się mniej-więcej w pozycji strzeleckiej, no i poważny stres dla gąsienicy.
Ogólnie celem broni jest stworzenie większego zagrożenia dla potencjalnego użytkownika niż przeciwnika. 

Pojawia się natomiast pytanie o kompatybilność innych magazynków...
[Obrazek: Saturnia_pavonia.JPG]
A ten Spasaran to nie jest ten, który został z Dreamlandu wykopany za zdradę stanu na rzecz Sarmacji?
Tak, to ten - dlatego w Dreamlandzie nikt od niego niczego nie kupi. Cierpi na tym również p. Roskohard ale powinien sobie lepiej dobierać partnerów biznesowych, jak chce coś nam sprzedać.
Widzę że zarówno w Dreamlandzie, jak i Bialenii nie są tutaj przychylnie nastawieni do mojej oferty ze względu na mojego współpracownika. Ja wiem że branża wojskowa, to w mikronacjach poważniejszy temat i jako że obecnie panuje sytuacja Dreamland vs Sarmacja, ale żeby aż tak nie być chętny ofertom? August von Hippogriff de la Sparasan myślę że człowiekiem kompetentnym i dlatego wybrałem go jako współpracownika, zresztą nie będę was oszukiwał. Moje umiejętności rysowania i malowania są na poziomie fatalnym, więc jedynie opisuje, informuje i prowadzę rozmowy biznesowe, dlatego potrzebowałem kogoś kto potrafi malować i rysować. Dlatego może jednak dacie malutką szanse mojemu współpracownikowi?
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK
Leszek Roskohard napisał(a):Moje umiejętności rysowania i malowania są na poziomie fatalnym
Nie trzeba umieć rysować... zresztą chcąc projektować broń ważniejsza jest wiedza w temacie broni niż umiejętności rysowania. Podpowiem - wklep sobie w Wujka Google zdanie "pimp my gun", a znajdziesz stronkę, która co prawda pierwotnie służyła do wizualizacji tuningu broni, ale tak obrosła w elementy, że można tworzyć swoje pomysły. Nie trzeba umieć rysować - wystarczy pomyśleć i poskładać "klocki".

Jako doświadczony w tym biznesie podpowiem jeszcze jedno - od lat w tej materii wykorzystuje po prostu gry komputerowe, wszelkie "symulatory pola walki" czy lotnictwa itd. Wiele z nich ma formuły na tyle otwarte by można było ingerować graficznie czyli np. zrobić indywidualne malowanie samolotu itd.

Leszek Roskohard napisał(a):Widzę że zarówno w Dreamlandzie, jak i Bialenii nie są tutaj przychylnie nastawieni do mojej oferty 
Nie przedstawiłeś na razie żadnej oferty... to trudno być nastawionym do niej w jakikolwiek sposób, bo trudno "się nastawić" do czegoś czego nie ma lub się nie widziało.
Właśnie - należy wyjść od tego CO CHCEMY zrobić - poczytać trochę o działaniu różnych systemów karabinów, poznać techniczne nazewnictwo, przygotować ofertę. Jeżeli Waszym targetem są armie mikroświata, to macie zwykle do czynienia z ludźmi, których takie bardzo podstawowe, wręcz dziecinne błędy rażą. I nie mam bladego pojęcia czy Bialenia "jest źle" nastawiona do oferty przez Sparasana- myślę, że chodzi tu raczej o jakość tej oferty.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości