• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anatolia
Jedyne co warto, to upić się warto, bo kreślić opisy to też już nie warto. A tak serio, to pewnie w końcu się tym zajmę, ale aktualnie mam spadek chęci, więc ograniczam się do kwestii podstawowych. No chyba, że ktoś chciałby tę Anatolię współtworzyć. Do pracy zespołowej mam większe chęci niż do żmudnego pisania, które przeczytają 3 osoby.
I tak współtworzę, bo przecież tu mieszkam. To ja mogę coś sklecić.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Bo Ty, tak jak ja i podobnie jak prezydent Komorowski, jesteś z całej Bialenii i działasz w każdym regionie. Wink
Każdy z nas,
Siłą rzeczy,
Pochodzi z jakiegoś,
Województwa...

Mateusz Morawiecki.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Tak jak zapowiedziałem po wielkim sukcesie, jakim okazało się zagospodarowanie i odkrycie Polesia, przyszedł czas na kolejny region i to nie byle jaki, bo największy. Chciałbym zaproponować, abyśmy w czasie mojej nowej kadencji zajęli się Anatolią, która jest w gruncie rzeczy zagadką. Mamy oto wielki teren, właściwie bardzo słabo zasiedlony, a na nim jedno większe miasto (Port Arthurberg), całkiem sporo baz wojskowych i kilka dużych posiadłości lennych. Mi to trochę przypomina Australię i sądzę, że Anatolia jest idealnym miejscem, aby tam uprawiać kolonializm w różnej formie. Osadnictwo i tak koncentruje się na wybrzeżu, a środek jest do dziś nieodkryty, nieznany, dziki.

Jest więc spore pole do popisu, duże możliwości i, jak sądzę, dużo ładnej przyrody. Stawiam zatem pytanie: jak Wy widzielibyście Anatolię? W jaką stronę powinno iść oswojenie, bądź co bądź, największej części zarówno Rzeszy, jak i całej Republiki? Kiedyś rozmawialiśmy o luźnym podziale na kilka stref klimatycznych. Być może warto by wrócić do tego pomysłu?
Ametyst Faradobus

Miast już kilka jest, ale jeszcze nie zostały naniesione na mapę. Myślę, że w oparciu o nie moglibyśmy kształtować klimat poszczególnych części Anatolii, tudzież pasów, o których mówiliśmy jakiś czas temu.

Porównanie Anatolii do Australii bardzo mi się podoba. Pamiętam, jak wiele lat temu na TVP leciała australijska produkcja pt. "Szkoła złamanych serc". Z jednej strony bardzo ubolewam, że już tego nie powtarzają, natomiast z drugiej nie chciałbym sobie psuć całkiem miłych wspomnień. Nie wiem ile ma to wspólnego z rzeczywistością, ale Australia wydaje mi się być bardzo szczęśliwą krainą. Byłbym więc bardzo rad, aby i Anatolijczycy byli równie pozytywnie nastawieni do życia. 

Jestem natomiast dość sceptycznie nastawiony do kolonializmu. Ewentualnie możemy ograniczyć go go 'Dixielandu".
Ja ten kolonializm rozumiem bardzo luźno, chociaż zaprzeczanie mu byłoby hipokryzją, bo i tak teraz są tam głównie lenna władane przez elyty zza Cieśniny Bialeńskiej.

A Australia to bardzo wspaniały teren, w tym roku osobiście odwiedził ją nasz Mistrz Budzimir VII, a także jehowici. No i Hutt River, jedna z pierwszych micronations, to wielgachne australijskie ranczo.
Ametyst Faradobus

> Głoszenie na odległych terenach — Astralia

Strażnicowcy wzięli się za głoszenie Słowa Bożego już nawet w astralu? Szanuję.
[Obrazek: comment_7vLfUgVoxhhEnOjF74QtVY6zG4FTEvLu.jpg]
Ametyst Faradobus

Ej, a zdołałby ktoś z Was zebrać informacje na temat miejscu (lenn, miejscowości, wolnych miast), które nie zostały uwzględnione na tej mapie? To będzie niezbędne, aby zacząć cokolwiek planować, a niestety nie do końca aktualna mapa stwarza duże niewygody.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości