• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dobriy dien!
Dobriy dien!
Nazywam się Andriej Iwanow i pochodzę z Osterii. Niestety, moja ojczyzna obecnie nie istnieje - Osteria upadła razem z Eskwilinią, której podlegała. Aktywność zakończyła się w 2017 roku. Chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje możliwość założenia w Bialenii związku wyznaniowego o nazwie Kościół Osteryjski na Wygnaniu, kontynuującego tradycje osteryjskiego chrześcijaństwa?
Andriej Iwanow
Odszedł do domu Ojca
Witam serdecznie w kraju, gdzie trawa jest zieleńsza. Wink Myślę, że z prowadzeniem Kościoła nie będzie żadnych problemów.
Dziękuję za powitania. Oby ta zieleń była barwą nadziei dla Bialenii i mojej ojczyzny.
Andriej Iwanow
Odszedł do domu Ojca
Cześć.
Witam serdecznie w gronie Obywateli (obywatelstwo została przez chwila nadane) Naszej Wirtualnej Ojczyzny, mam nadzieję, że pobyt u nas będzie ciekawy i owocny.
Bardzo dziękuję.

Gdzie powinienem złożyć wniosek o rejestrację Kościoła Osteryjskiego na Wygnaniu?
Andriej Iwanow
Odszedł do domu Ojca
Andriej Iwanow napisał(a):Gdzie powinienem złożyć wniosek o rejestrację Kościoła Osteryjskiego na Wygnaniu?
Wszelkie wnioski o rejestrację przedsiębiorstw, stowarzyszeń (czyli również tych o charakterze religijnym) czy partii politycznych składa się, podobnie jak wniosek o obywatelstwo w Pałacu Prezydenckim.

Prawnie reguluje to ustawa o zrzeszeniach, a późniejszymi zmianami. Te zmiany są ważne - bo obecnie dopuszczalne jest zakładanie stowarzyszeń jednoosobowych. Proszę zapoznać się także z warunkiem rejestracji - jakim jest odpowiedni status zrzeszenia.
Jak długo trzeba czekać na rejestrację?
Andriej Iwanow
Odszedł do domu Ojca
Andriej Iwanow napisał(a):Jak długo trzeba czekać na rejestrację?
Do chwili aż Prezydent wejdzie na Forum i będzie miał czas by się tym zająć... te 30 minut to chyba nie było zbyt długą zwłoką w rozpatrywaniu spraw obywatelskich.
Bardzo dziękuję, potrzebowałem tylko informacji. Przepraszam, jeśli niechcący kogoś uraziłem.
Andriej Iwanow
Odszedł do domu Ojca

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości