• 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Organizacja pracy Wydziału
Zróbmy plebiscyt, będzie ciekawie.
Zatrudnicie mnie? Jestem doktorem nauk. A historię najnowszą mikroświata znam.
Bardzo chętnie. A czym chciałbyś się zajmować?
A czego potrzebujecie?
Najważniejsze, żeby Tobie odpowiadała funkcja. Mógłbyś na przykład stanąć na czele katedry, która zajmowałaby się historią najnowszą rotryjskiego kręgu kulturowego. Co Ty na to?
Tak, bardzo chętnie.
Świetnie, chętnie poszerzę swoją wiedzę o tym kręgu kulturowym. Więc poczekajmy na decyzję dziekana. Wink
Bardzo dziękuję.
Doskonały pomysł, dziękuję za chęć współpracy. Zatrudnić mogę ja, czy powinien to zrobić Rektor?

A co do nazwy auli to mamy, jak rozumiem, trzy propozycje:

- Ajatollah Chomeini
- Profesor Dugin
- K. J. Michalski.

Ja, jak wspomniałem, optuję za ajatollahem nie tylko dlatego, że to był wielki człowiek, ale też dlatego, że takie wyróżnienie go byłoby elementem budowy panteonu pomniejszych Patronów Republiki i nadawałoby naszemu Wydziałowi ciekawego klimatu. Niemniej czekam na uzasadnienia kontrpropozycji, po czym urządzimy głosowanie.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Kulega może zatrudnić, skoro katedra ta ma wchodzić w skład Wydziału Historii Najnowszej Mikroświata.

Co do uzasadnień, profesor Aleksander Dugin jest historykiem, którego poglądy wywarły ogromny wpływ na klimat Bialenii. To właśnie on rozpropagował "katechoniczność" i sojusz ekstremów, jest również gorącym zwolennikiem propagowanej przez bialeńską dyplomację koncepcji świata wielobiegunowego.
Z kolei Konstanty Jerzy Michalski był swego czasu najbardziej płodnym bialeńskim historykiem. Jego podręcznik do historii starożytnej jest dziełem, które nie ma sobie równych w całym mikroświecie. Nadanie auli jego imienia byłoby podkreśleniem, iż bialeńska nauka, zwłaszcza historia, już od wielu lat należy do najważniejszych na całym Pollinie.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości