• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noworoczne orędzie Prezydenta RP
W Związku Radzieckim była tradycja, że podwójnym Bohaterom stawiano pomnik w rodzinnych stronach. Myślę, że byłby to dobry pomysł.

Towarzyszu Konduktorze, Moi Drodzy,

niewątpliwie za nami ciężki rok. Trudności wiele, ale Bialenia jest jedna i tego trzeba się trzymać. Cieszę się, że mogę mieć jakiś swój wkład w dziele odbudowy Republiki i z serca dziękuję za wszystkie przyznane wyróżnienia. Tak się składa, że jako Lew Wolnogradu od kilku dni również posiadam prawo nagradzania tych, którzy szczególnie zasłużyli się dla Kolosalnego Związku Obszarników. W związku z tym, korzystając z okazji zgromadzenia się na tym bankiecie, zgodnie z zapowiedzią chciałbym po raz pierwszy nadać ordery i odznaczenia Rzeszy Bialeńskiej.

[Obrazek: jPoFMeh.png]

Jako Lew Wolnogradu - Głowa Rzeszy przyznaję:

Andrzejowi Swarzewskiemu - Krzyż Kawalerski Orderu Rzeszy. Andrzej był aktywny na bardzo wielu polach i od początku wspierał ideę powołania, a następnie odrodzenia naszego Związku. Od jakiegoś czasu wspiera mnie jako Miecznik. Trudno jest wyróżnić jedną konkretną sferę jego działalności i dlatego postanowiłem, że to właśnie on otrzyma pierwszy Order Rzeszy.

Rononowi Dexowi - Krzyż Stalowy drugiej klasy. Szczególnie w ostatnim czasie, kiedy tworzymy Gwardię Rzeszy, Ronon wspiera mnie swoim bezcennym doświadczeniem wojskowym. Myślę zatem, że jest osobą najgodniejszą, aby zostać pierwszym kawalerem Krzyża Stalowego.

Ponadto chciałbym wręczyć, również po raz pierwszy, odznaki honorowe:

Odznakę "Zasłużony Lennik Rzeszy Bialeńskiej" - Karolowi Medycejskiemu, za wzorowe gospodarzenie w lennie Mockeryshirne, Janowi Sapiesze, za aktywność w lennie Żółkiew, Joahimowi von Ribentropowi, za działalność w lennie Japan, oraz Mahirowi al-Hasanowi za zaangażowanie w rozwój Anatolii Brodryjskiej.

Odznakę "Zasłużony Gospodarz Wolnego Miasta Rzeszy Bialeńskiej" - Rononowi Dexowi, za zaangażowanie jako gospodarz Lisewa.

Mam nadzieję, że nagrody te będą motywacją do dalszego działania. Za jakiś czas poproszę Bajtusia o wgranie nowych baretek do systemu.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
Noworoczne orędzie Prezydenta RP - przez Ronon Dex - 01-01-2020 13:22
RE: Noworoczne orędzie Prezydenta RP - przez Ametyst Faradobus - 01-01-2020 14:04
RE: Noworoczne orędzie Prezydenta RP - przez Iwan Pietrow - 02-01-2020 00:02

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości