16-01-2020 21:42
Chętnie nawiążemy współpracę z KUPSwK-PPVNiZN!
Tak jak już rozmawialiśmy, dobrym pomysłem byłoby powierzenie Waszej uczelni kwestii kulturoznawczych, oczywiście ja też postaram się włączyć, choć moja wiedza w tej dziedzinie nie jest specjalistyczna. W ostatnim wykładzie powiedziałem trochę na ten temat, zachęcam do przeczytania w wolnej chwili.
Rozmawiałem też z prezydentem Operarem o tym, że Magnifikat mógłby stać się centrum nauk o stosunkach międzynarodowych, zgodnie ze specjalizacją Jego Ekscelencji. Mam nadzieję, że jeszcze zaszczyci nas swoją obecnością.
Ambitne plany sobie wszyscy zakładamy, ale nie bądźmy tym przerażeni. Ważne, żeby robić cokolwiek i iść do przodu, tempo nie musi być zawrotne. Każdy wykład, każda półka biblioteczna, każdy artykuł do nowej encyklopedii będzie przybliżał nas do celu.
Tak jak już rozmawialiśmy, dobrym pomysłem byłoby powierzenie Waszej uczelni kwestii kulturoznawczych, oczywiście ja też postaram się włączyć, choć moja wiedza w tej dziedzinie nie jest specjalistyczna. W ostatnim wykładzie powiedziałem trochę na ten temat, zachęcam do przeczytania w wolnej chwili. Rozmawiałem też z prezydentem Operarem o tym, że Magnifikat mógłby stać się centrum nauk o stosunkach międzynarodowych, zgodnie ze specjalizacją Jego Ekscelencji. Mam nadzieję, że jeszcze zaszczyci nas swoją obecnością.
Ambitne plany sobie wszyscy zakładamy, ale nie bądźmy tym przerażeni. Ważne, żeby robić cokolwiek i iść do przodu, tempo nie musi być zawrotne. Każdy wykład, każda półka biblioteczna, każdy artykuł do nowej encyklopedii będzie przybliżał nas do celu.