20-01-2020 18:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-01-2020 18:44 przez Severin von Verwaltung.)
Ostatnio popatrzyłem na 2 największe ligi mikroświatowe (Sarmacka Liga Piłkarska i Liga Królewska) i stwierdziłem, że zaczynają one odbiegać od mikro i żyć swoim własnym życiem. Uznałem, że przydałaby się liga, która byłaby pod rzeczywistą kontrolą rządów(rządów) i naprawdę nawiązywała do mikronacji. Początkowo moim zamiarem było założenie takiej ligi w samym Dreamlandzie, ale ze względów demograficznych wiem, że nam się nie uda. Widzę, że Bialenia osobnej ligi nie posiada, wiec pomyślałem, że można zakres ligi poszerzyć o Bialenię i o pozostałe państwa zainteresowane współpracą w ramach Ligi Bluszczowej. Byłby to kolejny fundament współpracy.
Na razie są 3 osoby (JKM Maciej II, JKW Robert Fryderyk i ja). Ja grałem krótko, JKM jest amatorem, a JKW będzie zaczynać drużyną od 0, więc próg wejścia jest niski i szanse na na wygraną są stosunkowo równe. Jeśli ktoś wcześniej nie grał, a był sfrustrowany z powodu przewagi jaka występuje np. w SLP, to teraz jest dobra okazja.
Robocza nazwa ligi to Ebruz Leauge, ale jeśli ktoś spoza KD zdecyduje się dołączyć, to nazwę można zmienić (nie wiem czy wszystkim Liga Bluszczowa będzie odpowiadać).
Zostawiam więc link i, w razie potrzeby, jestem gotów do udzielenia odpowiedzi na ewentualne pytania.
Pozdrawiam serdecznie.
Na razie są 3 osoby (JKM Maciej II, JKW Robert Fryderyk i ja). Ja grałem krótko, JKM jest amatorem, a JKW będzie zaczynać drużyną od 0, więc próg wejścia jest niski i szanse na na wygraną są stosunkowo równe. Jeśli ktoś wcześniej nie grał, a był sfrustrowany z powodu przewagi jaka występuje np. w SLP, to teraz jest dobra okazja.
Robocza nazwa ligi to Ebruz Leauge, ale jeśli ktoś spoza KD zdecyduje się dołączyć, to nazwę można zmienić (nie wiem czy wszystkim Liga Bluszczowa będzie odpowiadać).
Zostawiam więc link i, w razie potrzeby, jestem gotów do udzielenia odpowiedzi na ewentualne pytania.
Pozdrawiam serdecznie.
Severin von Verwaltung
Obserwator życia mikronacyjnego.
Wirtualny: malkonent, komentator tematów prawno-społecznych oraz wielbiciel biurokracji i procedur.
Obserwator życia mikronacyjnego.
Wirtualny: malkonent, komentator tematów prawno-społecznych oraz wielbiciel biurokracji i procedur.