• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kwestie organizacyjne (lista gości, tematy)
Wasza Ekscelencjo,

Andrzej Swarzewski napisał(a):Jeżeli mogę Waszej Ekscelencji, sobie i nam wszystkim czegoś życzyć, to by te relacje były w pełni równorzędne, zaś Leocja okazała się być projektem długotrwałym i udanym oraz by wkrótce stała się jednym z mocarstw świata wielobiegunowego.
serdecznie dziękuję za życzenia. Oczywiście, nie byłbym sobą (nie wiem jednak, czy w tym wątku wypada pozwolić sobie na dygresję…), gdybym nie zwrócił uwagi na jedno ze słów. Moim zdaniem kondycja polskiego mikroświata niezbyt pozwala na „mocarstwowe” projekty, niezależnie od tego, jak byłyby one atrakcyjne w warstwie estetyczno-narracyjnej. To, że najbardziej wartościowym zasobem (za przeproszeniem…) mikronacji są ludzie, i to, że dopiero powyżej pewnej liczby stale obecnych mieszkańców życie publiczne nie wymaga reanimacji, jest — chyba — banałem. Jeśli tak jest, warto byłoby pokusić się o kilka międzynarodowych przedsięwzięć opartych na „wymianie aktywności”.

Andrzej Swarzewski napisał(a):Odnosząc się do dzisiejszej propozycji Jego Ekscelencji Adama Aleksandra II, czy Leocja zechciałaby wziąć udział w Szczycie Rady Państw Nordaty? Dodam, że nie jest to żadne zobowiązanie. Oprócz państw członkowskich (FN, Magnifikat i Bialenia) oraz państwa zainteresowanego dołączeniem (Suderland), obserwatorami szczytu będą też Dreamland i Rotria. Byłaby to więc okazja na przedstawienie Leocji międzynarodowej opinii publicznej.
Z prawdziwą przyjemnością. ;-)

Łączę wyrazy szacunku,
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: Kwestie organizacyjne (lista gości, tematy) - przez Helwetyk - 02-02-2020 17:35

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości