15-02-2020 10:45
AndrzejSwarzewski napisał(a):Ja stosowałem taką praktykę, że liczbę folwarków po zmartwychwstaniu zwracałem, np. Michelangelowi folwarki Severina.Ale ja nie poruszam sprawy folwarków - Kamil dalej będzie figurował w spisie nadań (z adnotacją, że jest zmarły) i nie mam zamiaru odbierać folwarków.
Inna sprawa, że o ile pamiętam działaliśmy wtedy na mocy ustawy o eutanazji - gdzie ta procedura była określona. Tej ustawy już nie ma i trzeba się oprzeć na logice i obowiązującym prawie. Ale faktycznie folwarki nie zostają zmarłemu odebrane - jednak nie można ich nikomu przekazać. Kamil mógłby je odzyskać, gdyby "zmartchwystał"... ale tutaj mamy do czynienia z sytuacją gdy ktoś żąda v-śmieci i chce budować całkowicie nową postać. W tym przypadku ta nowa postać zaczyna z liczbą folwarków równą zeru.
Chodzi mi o kwestię lenna... ono jest nadawane imiennie i zostało nadane Kamilowi. Zmieniał on personalia i nie było problemu (choć robił to dość często), ale teraz mamy do czynienia z likwidacją postaci i chęcią rozpoczęcia wszystkiego od nowa z nową postacią. To jest jednak różnica... Ale to wybór Kamila - ja proponowałem kolejną zmianę personaliów i dałem czas na decyzję. Kamil najwyraźniej zdania nie zmienił - czyli oficjalnie uznam go za zmarłego i będzie mógł, zgodnie ze swoją wolą zarejestrować nową postać i zacząć od początku... nie będzie to w tym przypadku niezgodny z prawem kloning, bo będzie to nowa postać, a poprzednia ulegnie likwidacji - w sensie uznania za zmarłego, co niejako kończy historię tej postaci.