04-03-2020 21:17
Piotr Pawłowicz napisał(a):Co do Krążownika, to pewnie zostanie całkowicie opisany w momencie, gdy przejmę jakąś planetę i stworzę tam stocznię na takie maszyny oraz inne, które mam zamiar umieścić w 1. Międzygwiezdnej Flocie.Super... Jestem za stworzeniem działu Sci-Fi oraz wyprawom do innych układów słonecznych - osobiście deklaruję udział w takim dziale i aktywne działania. Podobnie jak i można wynaleźć wehikuł czasu lub odkryć portal do alternatywnych rzeczywistości (czy inne gwiezdne wrota). Dobre Sci-Fi... to jest coś co lubię i mogę w tym partycypować.
Moim zdaniem dobry kierunek dla narracji i "opowieści"... Tylko trzeba stworzyć dział odpowiedni dla Sci-Fi - aby zwolenników "realizmu" to nie raziło. W V-świecie jest miejsce na wszystko... nawet na bajki rodem z Gwiezdnych Wojen, Star Treka czy innych Gwiezdnych Wrót.
Moja propozycja to dział pn. "Strefa Science-Fiction"... i tam wszelkie pomysły typu "podróże międzygwiezdne", "przenoszenie się w czasie" itd. Co wy na to by Bialenia stała się też miejscem na tworzenie nieskrępowanej fantastyki? Lubicie ten gatunek? To może miejsce w naszym v-kraju na tworzenie narracji tego typu?