• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strefa fantastyki - prośbą o opinię.
Ametyst Faradobus napisał(a):...że każda aktywność jest w jakiś tam sposób cenna.
Ale ja to stwierdziłem nie raz... tylko, że każda powinna mieć swoje miejsce i nie może mieć na celu tylko i wyłącznie trollowania czy prowokowania konfliktów. Bo z tymi konfliktami to jest tak, że na chwilę zwiększają aktywność to wkrótce ją obniżają - bo w sumie większość normalnych ludzi nie bawi się w mikroświat tylko po to by się z kimś kłócić czy wręcz obrzucać obelgami (patrz grudzień).

Akurat uważam, że pomysł Piotra (choć pewnie nie taki był jego cel) jest sposobem na wzrost aktywności... już wcześniej dyskutowaliśmy o takich możliwościach, pojawiały się różne propozycje i pomysły - tylko nie bardzo wiedzieliśmy jak je realizować. Piotr napisał jasno... nie interesuje go zabawa w mikronacyjny real i ja go rozumiem. Lubię w mikronacjach to near-real, ale pociąga mnie też fantastyka. Stworzenie odpowiedniego miejsca spowoduje, że osoby z podejściem "odtwarzanie i przerabianie reala" oraz "wszystko musi mieć swoje uzasadnienie czy programy rozwoju" nie będą w konflikcie w "fantastami".

Dwa miejsca na różnego typu zabawę... a idę o zakład, że "realiści" czasem zajrzą do "fantastów" i oddadzą się swoim wizjom... które może taili czy im nie pasowały do ogólnej konwencji.

Wiadomości w tym wątku
RE: Strefa fantastyki - prośbą o opinię. - przez Ronon Dex - 05-03-2020 21:44

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości