• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Periodyzacja [KONFERENCJA - PRZESZŁOŚĆ]
Cytat:Przed Victorią i ZSKHiW była też Wurstlandia, znajdująca się na kursie kolizyjnym z OPM. 

Kolejny fenomen, ale ja na pisanie biografii Karbiaka póki co nie mam nerwów. xD Już nawet o tym dzisiaj mówiłem w Leocji.

Cytat:Myślę, że dziejową rolą Bialenii było pozostanie na Nordacie w okresie swojego rozkwitu (K.J. Michalski planował nas przenieść bodajże na Orientykę, ale spotkał się ze sprzeciwem).

To ^

Cytat:Ja mam teorię, że klonami Ramzani próbował maskować problemy demograficzne i przy okazji wzmacniać swoją pozycję wewnętrzną, ich liczba pod koniec wzrastała. Natomiast '40 klonów Ramzaniego' uważam za mit.

No tak, zwłaszcza że musiałby zatrudniać chyba ludzi do ich obsługi. Al Rajn był o tyle fajny, że faktycznie każdy mógł tam stworzyć mikropaństwo lub region we własnym wymarzonym klimacie - były państwa afrykańskie, były arabskie, była jaka republika socjalistyczna i coś na kształtu Bhutanu czy Tybetu. To było super i sam uważam, że można ich doświadczenie wykorzystać u nas w Rzeszy.

Niestety strasznego mieli też, przepraszam Szacowne Grono za wyrażenie, kija w dupie i byli dosyć zamknięci dla obcych. Mało kto z zewnątrz się tam czuł dobrze i swobodnie, przynajmniej ja tak ich zapamiętałem.

Cytat:A może właśnie nie i sprowokujemy kogoś do polemiki?

Chodziło mi o to, aby na wstępie nie wyczerpać tematu i nie tworzyć aksjomatów.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: Periodyzacja [KONFERENCJA - PRZESZŁOŚĆ] - przez Ametyst Faradobus - 25-03-2020 22:42

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości