• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Faktoria Kompanii Faradobusów i osada nadmorska Al-Faktorija
[Obrazek: thumb_85_01_04_20_3_31_02.png]
Osada
Al-Faktorija

Miałem w planach założenie na terenie tego lenna kolejnej osady, ale przy okazji spaceru w okolicach faktorii zastała mnie miła niespodzianka: otóż okazało się, że nad brzegiem oceanu wyrosła w ostatnim czasie kolejna miejscowość, którą zamieszkują głównie pracownicy przystani i okolicznych folwarków. Dzięki temu nie będzie konieczności lokowania czegoś na surowym korzeniu, co wobec wyczerpania miejsca pod nowe folwarki i stawiania ich już tylko w Jaruzelimie byłoby trochę absurdalne. Zabudowania rozciągają się głównie na zachód od samej faktorii i obejmują domostwa, miejsca pracy oraz punkty usługowe, w tym domy publiczne na wysokim poziomie. Po stronie wschodniej pozostawiono trochę wolnego miejsca, aby mieszkańcy Faradobaju mieli gdzie przyjeżdżać nad morze w celach rekreacyjnych. W tym też celu folwark "Mojżesz" zostanie niebawem przeniesiony trochę na zachód.

[Obrazek: 85_27_03_20_8_42_55.jpeg]

Osada jest nazywana, niespodzianka, Al-Faktorija i dziś oficjalnie zatwierdziłem tę nazwę. Niebawem naniosę ją na nową mapę kedywatu. Mam nadzieję, że z czasem ośrodek rozwinie się, także pod względem turystycznym.

[Obrazek: 1625b.jpg] [Obrazek: 1626b.jpg]
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: Faktoria Kompanii Faradobusów i osada nadmorska - przez Ametyst Faradobus - 27-03-2020 20:47

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości