• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Projekt Ustawy o kryteriach uznania innych mirkonacji
Cytat:Pamiętaj, że Andrzej jednak lepiej niż ja wyczuł i debata będzie trwała 7 dni więc możesz poczekać.
Owszem... ale tak czy inaczej mamy projekt ustawy i dwie poprawki do wyboru - czyli Twoją i moją, choć oczywiście posłowie mogą odrzucić obie.

Cytat:Prawo determinuje zachowanie władzy wykonawczej. Spór dotyczy tego czy procedura ma być dość automatyczna jak było dotychczas czy Republika ma się kierować zasadami które kopiuje od pewnej dużej mikronacji na S. 

Ciężko mówić o interesach gdy nie widzę przykładu w którym byłoby to zwyczaje pokazanie komuś języka a nie realna obrona interesów Republiki. Czekam dalej na przykład w tej kwestii.
Tylko czy "automatyzm" jest wskazany? W każdym razie ta ustawa określa minimalne wymogi jakie musi spełnić mikronacja by być przez nas uznaną i bardzo dobrze.

Natomiast samo uznanie nie może być automatyczne - bo może być dla naszej "racji stanu" niekorzystne. Przykład podałem... w przypadku "sporu o piksele" możemy nie uznawać jakiegoś tworu państwowego - choćby dlatego, że jego uznanie mogłoby by nam psuć dobre stosunki z państwem będącym w tym sporze. 

To "racja stanu" Republiki Bialeńskiej jest dla nas najważniejsza... Jeżeli w mikroświecie już tak jest, że uznanie/nieuznanie stało się polityczną bronią - to głupotą jest się samemu tej "broni" pozbywać. 

Z każdą bronią jest tak, że lepiej ją mieć i nigdy nie użyć - niż nie mieć w sytuacji gdy byłaby bardzo potrzebna.

Wiadomości w tym wątku
RE: Projekt Ustawy o kryteriach uznania innych mirkonacji - przez Ronon Dex - 05-05-2019 09:03

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości