• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4b. Projekt / wniosek przyjęty Ustawa o stopniowym podupadaniu nieaktywnych folwarków
Nie będą nam w Rzeszy w obcych językach dziady z Dżamahyryji mówić, jak my mamy coś robić!

A tak poza tym to z jednej strony może to zmotywować, ale równie dobrze zniechęcić. Bardziej obstawiam to drugie, ale chętnie wysłucham kolejnych argumentów. Uważam, tak jak Ronon, że folwarki i tytuły są miernikiem zasług, ale no samo podupadanie też nie jest jakimś całkiem złym pomysłem. Może niech nieaktywni lennicy mają obniżoną wagę głosu na Sejmie, aby nie mogli realnie decydować nagle o sprawach Rzeszy? Narracyjnie by się uznało, że to przez podupadnięcie gospodarcze ich lenna, bo pańskie oko przestało tuczyć.

Poza tym przypominam, że już parę miesięcy temu wydałem rozporządzenie, na mocy którego przedstawiłem kilka nieaktywnych lenn do likwidacji i zakończyło się to sukcesem. Warunkiem utrzymania lenna było spisanie się. Mogę to powtarzać np. raz do roku.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: Ustawa o stopniowym podupadaniu nieaktywnych folwarków - przez Ametyst Faradobus - 05-05-2020 19:48

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości