06-05-2020 13:20
Ja się zasadniczo zgadzam przede wszystkim z Andrzejem. Poza tym każdemu mogą zdarzyć się okresy nieaktywności wynikające z różnych przyczyn, niekiedy bardzo nagłe. Sam powróciłem do Bialenii dopiero po czasach okupacji sarmackiej i byłoby mi przykro, gdyby wtedy utracił tytuł. Zauważmy też, że od jakiegoś czasu teoretycznie istnieją także tytuły rewolucyjne przeznaczone dla działaczy z Dżamahiriji - co prawda nie są jeszcze nadawane, ale jeśli chcielibyśmy być uczciwi i równo traktować obydwie nasze wspólnoty samorządowe to wypadałoby też przewidzieć degradację posiadaczy również i tych szarż.
W chwili obecnej nie mogę poprzeć ustawy w formie zaproponowanej przez wnioskodawców, ale doceniam samą inicjatywę i zwrócenie uwagi na problem, który jest w gruncie rzesczy problemem Kolosalnego Związku. Nawet jeśli projekt upadnie to chciałbym, aby ta dyskusja była kontynuowana. Jeżeli tak będzie to na Sejmie Rzeszy, który ostatnio jest dosyć senny, zaproponuję debatę tematyczną, do udziału w której zostaną zaproszone również wszystkie chętne osoby spoza Rzeszy. Wydaje mi się, że jeżeli gdzieś szukać rozwiązania to właśnie na Sejmie, a nie w Zgromadzeniu.
W chwili obecnej nie mogę poprzeć ustawy w formie zaproponowanej przez wnioskodawców, ale doceniam samą inicjatywę i zwrócenie uwagi na problem, który jest w gruncie rzesczy problemem Kolosalnego Związku. Nawet jeśli projekt upadnie to chciałbym, aby ta dyskusja była kontynuowana. Jeżeli tak będzie to na Sejmie Rzeszy, który ostatnio jest dosyć senny, zaproponuję debatę tematyczną, do udziału w której zostaną zaproszone również wszystkie chętne osoby spoza Rzeszy. Wydaje mi się, że jeżeli gdzieś szukać rozwiązania to właśnie na Sejmie, a nie w Zgromadzeniu.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus
Ametyst Faradobus
Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)