• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
12. Debata tematyczna Lenna, a prowadzone przez nas przedsiębiorstwa.
Pomysł ma sens, ale ja bym to potraktował jako możliwość, a nie konieczność. Przykład z pierwszej ręki: moja Kompania Faradobusów składa się z różnych odnóg, a każda to jeden wątek w dziale Kompanii. Większość z nich to firmy działające właśnie w oparciu o folwarki, ale one jako taie są tylko dostarczycielem produktów - te same firmy zajmują się ich dystrybucją, co odbywa się już poza lennem, mają swoje przedstawicielstwa w różnych częściach krają. Do tego dochodzą linie lotnicze albo morskie, które już z folwarkami nie mają nic wspólnego, natomiast wolałbym trzymać je we wspólnym dziale mojej spółki i wolałbym, aby taki znajdował się w dziale przedsiębiorstw, a nie ginął gdzieś między lennami.

No niemniej jeśli ktoś woli to jak najbardziej powinniśmy mieć taką opcję, chociaż układ forum to nie do końca sprawa Rzeszy. Niemniej powinna być to opcja, a nie przymus. Może też jakimś wyjściem byłoby rozgraniczenie działu przedsiębiorstw na sektor państwowy i prywatny, ale to już zupełnie nie leży w gestii Sejmu.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: Lenna, a prowadzone przez nas przedsiębiorstwa. - przez Ametyst Faradobus - 12-05-2020 22:27

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości