14-05-2020 16:05
>Stoję na stanowisku, że Sarmaci zamieszkujący rdzenne ziemie starosarmackie dawno temu ulegli już slawizacji. Tu w grę wchodzi kontekst mikronacyjny, który w moim mniemaniu umiejscawia ich bliżej wspomnianemu przeze mnie kręgowi kulturowemu. Tym bardziej, że moim zamysłem jest utworzenie tygla kulturowego skupiającego podobne narracje.
Nie no, to był jednak żart z mojej strony, nie spodziewałam się odpowiedzi.
>Wykształcił się taki stereotyp nadętego Sarmaty i według mnie w wielu zakątkach mikroświata taki odbiór obywateli Księstwa pokutuje nadal.
Tak jak pisałam dalej w swojej wypowiedzi, nie bez powodu. Ale zauważyłam też, że wiele osób dziś kształtujących KS już ma zdecydowanie inny stosunek do reszty Polinu i roli Sarmacji w nim. Nie odniosłeś się do reszty mojej wypowiedzi, więc nie wiem czy ją przeczytałeś, jeśli nie to polecam, żeby nie sprawiła wrażenia jakoś atakującego.
Nie no, to był jednak żart z mojej strony, nie spodziewałam się odpowiedzi.
>Wykształcił się taki stereotyp nadętego Sarmaty i według mnie w wielu zakątkach mikroświata taki odbiór obywateli Księstwa pokutuje nadal.
Tak jak pisałam dalej w swojej wypowiedzi, nie bez powodu. Ale zauważyłam też, że wiele osób dziś kształtujących KS już ma zdecydowanie inny stosunek do reszty Polinu i roli Sarmacji w nim. Nie odniosłeś się do reszty mojej wypowiedzi, więc nie wiem czy ją przeczytałeś, jeśli nie to polecam, żeby nie sprawiła wrażenia jakoś atakującego.
![[Obrazek: knK83ML.png]](https://i.imgur.com/knK83ML.png)
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB