18-05-2020 20:27
Jestem zmuszony zabrać głos. Wiem że wydaje się śmieszne to, iż ktoś komuś wypowiedział wojnę a obrońca stwierdził że wojny nie ma, ale w tej sytuacji, w sytuacji kiedy oficjalna odpowiedź Voxlandu na argumenty i dowody że mamy racje to: "Pocałujcie nas w dupe", w tej sytuacji nie widzę żadnego sensu, żadnej logiki i żadnej powagi w tym konflikcie, wygląda to dosłownie jakby Voxland się jak dziecko obraził i jak dziecko wypowiedział wojnę bez poważniejszego i większego powodu. Konflikty wywoływane jest przez roszczenia terytorialne, konflikty są wywoływane przez np. tak jak na Donbasie - "ochronę" narodowości, ale do licha nie przez to że ktoś kogoś wyzwał! To już jest absurd nad absurdami, wyobraźcie sobie że Dreamland wypowiada wojnę Sarmacji bo ktoś kogoś wyzwał od drani no proszę was czy no naprawdę symulacja prawdziwego państwa?! To przecież dziecinne jest no błagam was zakończmy to pokojowo bo to po prostu bez sensu, bo co? Przejdziecie wojskami przez morze, przez cały ten OBPP by dojść to Westlandu i co zrobić? Zniszczyć go? Tak jak ZKRM pod koniec lutego? I co z tego będziecie mieli? Satysfakcje że pokonaliście jednoosobową mikronacje która stara się jakoś dalej żyć w tych ciężkich czasach pollinu? Która nikomu nic złego nie zrobiła i nikomu nic nie będzie robić! Traktujecie Westland jak moje prywatne państwo, tak jakby tym państwem byłem ja, Joahim - wypowiedziałeś wojnę, bo kogoś wyzwałem z waszych obywateli, kogoś kto zrobił dla ZP okropne naprawdę obrzydliwe w kwestii moralności rzeczy i nigdy mnie za to nie przeprosił. Zastanów się nad tym.

![[Obrazek: SR-WESTLAND.png]](https://media.discordapp.net/attachments/703611423665946666/783590564875599892/SR-WESTLAND.png)