04-06-2020 09:36
Cytat: Sarmacja widać tak nazywa swoje traktaty, Rotria nazywa je konkordatami. Dokumenty mają oceniałabym po treści a nie po nazwie.A dlaczego Bialenia ma się dostosowywać do sarmackich nazw? To nie rok 2013, Sarmacja nie robi nam żadnej łaski. Wręcz przeciwnie, to oni potrzebują tego traktatu, nie my.
Cytat:A fakt, że wkładasz mi jak przy każdym swoim poruszeniu w usta swoje fantazje to już nie moja wina.Nie mam żadnych fantazji na temat Pani Prezydent.
Jedynie próbuję sprowadzić na ziemię i skłonić do zastanowienia się nad konsekwencjami:a/ legitymizowania Sarmacji, której imperializm znowu będzie bezkarny,
b/ rezygnowania z kaddafistowskiej idei rządów całego narodu.
Stworzenie Rady Państw Nordaty było przedyskutowane na Forum Obywatelskim. Sojusz z Dreamlandem był przedyskutowany na Forum Obywatelskim. Odzyskanie od NUPIA Ahary i Fjary było konsultowane na Forum Obywatelskim (obywatele byli przeciw, więc nie odzyskaliśmy). Teraz mamy sytuację równie istotną, biorąc pod uwagę okoliczności odzyskania suwerenności przez Bialenię w marcu zeszłego roku.
Cytat:A i jeśli nazwa jest problemem, można w ZN zaproponować poprawkę, choć przyznam to za mało znaczącą część dokumentu.Do traktatów nie przyjmuje się poprawek.