• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[COLLOQUIA BIALENICA] Rola konfliktów międzynarodowych w kształtowaniu tożsamości
KONFLIKT MIĘDZYNARODOWY A KONFLIKT W FEDERACJI NORDACKIEJ ORAZ WPŁYW TEGO KONFLIKTU NA TOŻSAMOŚĆ NORDATY

Szanowni Państwo, chcę dziś opowiedzieć państwu historyje wielkiego konfliktu który na zawsze zmienił moje postrzeganie mikroświata oraz jego działania. 

Zaczęło się to 18 grudnia 2019 roku od pomysłu stworzenia nowego państwa, którego pomysłodawcą był Eustachy Playstation, zaprosił mnie oraz Augusta de la Sparasana do grupy na discordzie, wówczas szybko ustaliliśmy nazwę nowego państwa - Secesyjna Republika Westland, w późniejszym czasie zrobiłem forum oraz ustaliłem gdzie będzie jego terytorium. Pomiędzy 18 grudnia a styczniem 2020 roku Eustachy wpadł na doskonały wtedy pomysł, czyli byśmy dołączyli do Federacji Nordackiej, wystarczyło jedynie wygrać wybory które właśnie wygrał, w między czasie Eustachy odszedł od SRW, brakowało nam wtedy ludzi by dołączyć dlatego dzięki moim staraniom Voxland stworzył unię z Westlandem - Zjednoczone Państwo Voxlandu i Westlandu.

Od razu dołączyliśmy do FN, spotkało się to z wielką inbą która zapamiętała cała nordata, wtedy SRW zmieniło terytorium na kawałek OBPP pomiędzy Azymutią, LRM a nordatą suderlandzką bo była aferka że z dupy pojawiła się wyspa, ale tego nie ma co wspominać. Mało pamiętam z tych heroicznych dni. Wtedy panikowałem bo wiedziałem że wszyscy chcą mnie ypierdolić razem z ZPViW i bym urwa już nie wracał. Prezydent Harlin postanowił skoczyć z mostu. Był to koniec stycznia a początek lutego. Nowym Prezydentem został Erik von Hohenburg który kilka tygodni później zarządził referendum ws. ypierdolenia ZPViW. Wtedy nastał dla mnie cud, gdyż nawet sam Hitler   Waksman zagłosował przeciw ypierdoleniu.

Po gdzieś może 2 tygodniach, pamiętam zobaczyłem coś co nawet mi urwa przez myśl nigdy nie przeszło. August de la Sparasan włączył ZPViW do ZKRM. Cóż, miałem karme za ból dupy całego FN gdy moje yoyo dołączyło do FN. Po męczących walkach wreszcie sąd wydał jakieś tam pismo na którym wyraźnie pisało. Traktat który włącza ZPViW do ZKRM jest NIELEGALNY i nie ma prawa obowiązywać.

Wówczas Waksman na czele z Augustem de la Sparasanem postanowili że wysiedlą "dobrowolnie" pół miliona populacji a przy okazji narracyjnie wszystko skradną, przy tym opuszczając FN co już bardzo osłabiło te państwo. Po kilku tygodniach gównonarracji Augusta oraz Waksmana urwa się ze sobą pokłócili xD, można było się tego spodziewać.

Po tygodniu gdzieś od tego wydarzenia FN zachciało reform oraz centralizacji czego efekty teraz widać, FN się ajebało w to coś nowego czego nazwy nie pamiętam. ZPViW postanowiło ypierdolić co też osłabiło FN.

To koniec wielgaśnej inby. Przede wszystkim zakończyło to wszelkie próby zjednoczenia nordaty, wszyscy zrozumieliśmy że to nie ma sensu i celu bo i tak przyjdzie się to yebać w taki czy inny sposób. Waksman miał wielkie ambicje a teraz wiadomo ZKRM aktywnościowo to zero. Wyjście ZPViW z FN też było błędem ale i tak te ZP by się rozpadło. Mimo tego, że była kwarantanna więc mikronauci mieli xxx razy więcej czasu, mimo to tyle osób od tego czasu opuściło mikronacje. Teraz już nie jest tak fajnie jak kiedyś. Chociaż myślę że większość osób związanych z tą inbą ma teraz totalnie wywalone na to co się działo. Po prostu mają już dość tych inb. Jednak coś trzeba zrobić by odbudować aktywności i dawną zabawę na nordacie w mikronacje. Jak myślicie? By odbudować dawną przyjemność, potrzeba stworzenia czegoś nowego?
(-) Aleksander Novak
[Obrazek: SR-WESTLAND.png][Obrazek: antipixel_zpviw.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: [COLLOQUIA BIALENICA] Rola konfliktów międzynarodowych w kształtowaniu tożsamości - przez AleksanderNovak - 14-06-2020 12:44

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości