Andrzej Swarzewski napisał(a):No cóż, Joahimowi na pewno przydałoby się nieco więcej opanowania i dystansu. Przewodniczącemu niekoniecznie przystoi określanie byłej Prezydent Republiki mianem "głupiej baby". Jednak bądźmy łagodni, najlepszą nauką jest nauka w praktyce, a Joahim na przestrzeni ostatnich miesięcy robi wyraźne postępy. Na tę chwilę jestem sceptyczny odnośnie odwołania Joahima, niemniej powinien zacząć trzymać swoje emocje na wodzy, przynajmniej w sytuacjach związanych z pełnieniem urzędu. Niech ta debata będzie dla niego ostrzeżeniem.Bądźmy jednak sprawiedliwi... Joahim został dość ostro zaatakowany i na kilku płaszczyznach (jego personalia, celowe przekręcanie nazwy kraju, który założył, sugerowano jakąś sarmacką agenturę itd.) przez osobę... nie ukrywamy o wiele bardziej doświadczoną w v-sporach od niego. My znamy temperamencik Oli, a on chyba specjalnie go wcześniej nie doświadczył.
To chłopak wyszedł z siebie... młody jest i pewnie jeszcze sporo się musi nauczyć jeśli chodzi o postępowanie z kobietami z charakterkiem. Inna sprawa, że epitety w większości poleciały w Krzykopudełku, gdzie zasady są dość luźne i jak dotychczas niespecjalnie wyciągaliśmy konsekwencje z takich kłótni tam prowadzonych.
Pamiętasz nasze dyskusje na jego temat? Przecież z tych wszystkich "małolatów" co to do nas trafili swego czasu to właśnie Joahim okazał się osobą, która wyraźnie zrobiła największe postępy i wydoroślała. Choć dużo jeszcze przed nim to uważam, że robi się z niego coraz lepszy mikronauta. Dzieciak jeszcze jest, ale się rozwija. Dałem mu szansę jako Przewodniczącemu ZN i tego nie żałuję. Mam swoje lata (pewnie że 40 więcej niż Joahim), ale jakoś można z nim się porozumieć.
Jestem za wyrażeniem mu wotum zaufania... a potknięcia i błędy robi każdy z nas. Mamy od niego o wiele większe doświadczenie życiowe i mikronacyjne, a też nam się zdarzało "nie wytrzymać" i zareagować zbyt gwałtownie. Kto jest bez win... niech pierwszy kamieniem rzuci.
PS. Przepraszam za ewentualne błędy... ale ja wciąż na wyjeździe i tylko z telefonu nadaję.