• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przywrócenie połącznia lotniczego pomiędzy Wolnogradem i Neocity.
Apache Uga-naki napisał(a):Jestem jak najbardziej za. Gdyby tylko dało się jakoś ekologiczniej, tak bardziej zielono. Hmm, może kiedyś byśmy spróbowali, prawdopodobnie jako pierwsi w (mikro)świecie postawić hyperloop? Trzeba by to przemyśleć.
To może zróbmy tak... najpierw uruchomimy "klasyczne połączenie lotnicze", a potem będziemy kombinować coś bardziej sci-fi.

I tak na razie ze względu na odległości będzie się to odbywało z międzylądowaniem, bo jak ostatnio siadłem i zrobiłem mapę lądów Mikroświata, przy założeniu, że obwód musi wynosić 40 tys. km, aby ten glob fizycznie trzymał się kupy, to odległość pomiędzy naszymi krajami przekracza zasięg samolotów komunikacyjnych (nawet tych dalekodystansowych).

Co prawda przez te lata rozwinęliśmy się z różnistych technologiach, również kosmicznych (Waszą Cidaris też badałem... jeszcze na starym forum - ale mam kopie tego wszystkiego), to czemu by nie pójść również w kierunku, jak na razie futurystycznych technik transportowych? Jednak jestem zwolennikiem pracowaniem nad technologiami i narracji z tym związanej, a nie "wyciągania królika z kapelusza", to trochę nam to pewnie zajmie.

Wiadomości w tym wątku
RE: Przywrócenie połącznia lotniczego pomiędzy Wolnogradem i Neocity. - przez Ronon Dex - 20-09-2020 18:55

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości