03-10-2020 15:12
Janek Sapieha napisał(a):Wcale znośny koncept. [...] Ostatecznie nic się przecież nie stanie, gdy obaj namyślimy się jeszcze, przekładając decyzję do jutra.Weź też pod uwagę, że wybierając takie granice kierowałem się tym co chciałbyś stworzyć... czyli odrębny region. Jak napisałem wcześniej moim zdaniem na razie to niemożliwe i niecelowe, bo najpierw ta narracja musi odnieść sukces i wzbudzić zainteresowanie - wtedy dopiero można myśleć o odrębności administracyjnej.
Natomiast "na wszelki wypadek" teren wybrałem w taki sposób by ewentualnie w przyszłości uniknąć niepotrzebnego konfliktu, taki jaki był przy tworzeniu Dżamahiriji - gdzie twórca regionu chciał go pierwotnie utworzyć wywłaszczając Thomasa i mnie z naszych ziem (zabrać nam majątki lenne). Granice zaproponowane w moim poprzednim poście są takie, że w razie przyszłościowego wydzielenia nijak to nie koliduje z tym co jest tworzone w Rzeszy Bialeńskiej czyli powinno to być w razie czego bezkonfliktowe, bo Rzesza utraciłaby (jeśli oczywiście pomysł Boerlandu wypali w praktyce i zdobędzie zainteresowanie i uczestników) teren, na którym nie gospodaruje i raczej w tym kierunku zagospodarowanie (rozwój miast etc.) nie będzie szło.