• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Komisja ds. Audytu Systemu Prawnego Republiki, Praworządności i Sprawiedliwości
Komisja ds. Audytu Systemu Prawnego Republiki, Praworządności i Sprawiedliwości
działająca przy Prezydencie Republiki Bialeńskiej (Komisja Wolnogradzka)

[Obrazek: Handshake.jpg]

Drodzy Obywatele,

tak jak zapowiedziałem w przemówieniu inauguracyjnym, a wcześniej , w trakcie kampanii wyborczej, postanowiłem stworzyć w Pałacu Prezydenckim nieoficjalny, powszechny organ, którego głównym zadaniem będzie łatanie dziur prawnych poprzez tworzenie projektów poprawek, a także kierowanie pewnych spraw do rozpatrzenia przez Radę Republiki. Chcę, aby ten organ był otwarty, więc póki co za niepotrzebne uznaję regulowanie jego działalności w oparciu o jakieś rozporządzenie. Proponuję natomiast, aby udział w pracach mógł wziąć każdy człowiek. Przewodniczył będę ja, a w razie potrzeby zastąpi mnie w tej roli kulega minister Medycejski, bo on jest w tych sprawach bardzo kompetentny.

Plan jest taki, że na początek chciałbym wysłuchać Waszych pragnień i oczekiwań, różnego rodzaju propozycji na temat tego, co trzeba zmienić albo poprawić. Jeżeli nie będzie nadmiaru pomysłów to sam przedstawię własne propozycje i rozpoczniemy dyskusje nad nimi.

Gorąco zachęcam do udziału w pracach, bo to okazja do zdobycia wpływów i prestiżu.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
Komisja ds. Audytu Systemu Prawnego Republiki, Praworządności i Sprawiedliwości - przez Ametyst Faradobus - 16-10-2020 10:45

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości