• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Symbolika urzędu prezydenckiego
Jeśli do jutra nikt nie będzie zgłaszał uwag to wówczas oficjalnie zatwierdzę te wszystkie symbole.

Tymczasem pragnę przejść do kolejnej kwestii, o której już wspominałem, czyli do tego ja właściwie wygląda Pałac Prezydencki. Pozwolę sobie przedstawić kilka luźnych propozycji, które z tego co ja wiem nie były jeszcze wykorzystywane w innych mikronacjach.

Pałac Prezydenta Turkmenistanu w Aszgabadzie

[Obrazek: kz-ceresit-o2-arena-residence-of-the-pre...lign=0%2C0]

Administracja Prezydenta Białorusi w Mińsku

[Obrazek: 1200px-Minsk_Pr%C3%A4sidentenpalast_1.JPG]

Pałac Niepodległości w Mińsku

[Obrazek: pa%C5%82ac-niezale%C5%BCno%C5%9B%C4%87-m...671086.jpg]

Pałac Prezydenta Gruzji w Tbilisi

[Obrazek: 87a04185d4437bee3100aae1f6dcf0c1.jpg]

Rezydencja Prezydenta Rosji w Jekaterynburgu

[Obrazek: 4f387b1b01e10.jpg]

Pałac Rolników w Kazaniu

(początkowo planowałem, aby tak wyglądała siedziba Zgromadzenia Narodowego, wersja druga jest taka, aby za Pałac Prezydencki uznać apartamentowiec położony tuż obok)

[Obrazek: el-palacio-de-los-agricultores-o-ministe...193691.jpg]

Pałac Prezydenta Turcji w Ankarze

[Obrazek: Ak_Saray_-_Presidential_Palace_Ankara_2014_002.jpg]

Rezydencja "króla" Malezji

[Obrazek: 2c1433932bb8576d892d56e92e86bf4c.jpg]

Wydaje mi się, że najlepiej postawić na budynki położone w centrum miast, bo zakładamy że Pałac leży w środku Wolnogradu, który jest sporą metropolią. Dodatkowo kierowałbym się kryterium wielkości - jesteśmy republiką prezydencką, nie mamy premiera, a ministrowie działają przy prezydencie. Wydaje się zatem, że Pałac Prezydencki jest siedzibą licznych instytucji. Wreszcie ostatnie kryterium dotyczy krajobrazu - starałem się, aby na zdjęciach nie było widać np wysokich gór, bo Wolnograd otoczony jest przez niziny (co nie znaczy, że sama rezydencja nie może leżeć na jakimś wzniesieniu).
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: Symbolika urzędu prezydenckiego - przez Ametyst Faradobus - 20-10-2020 10:41
Flaga/proporzec Prezydenta RB - przez Ronon Dex - 17-10-2020 12:09

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości