06-11-2020 18:53
Janek Sapieha napisał(a):Natomiast wymóg jaki został postawiony w postaci wniosku do Lwa odnośnie rejestracji wolnego miasta Pretorii oraz przyporządkowania mu terenów centralnej Anatolii jest dla mnie całkowicie nie do przyjęcia. Za żadną cenę nie dopuszczę by powstający Boerland był uzależniony od kogokolwiek, podobnie jak miało to miejsce w Dżamahiriji Bialeńskiej.Czy chciałbyś ten teren oderwać od Rzeszy Bialeńskiej? Obawiam się, że możesz nie uzyskać odpowiedniego poparcia dla takiego ruchu... Mamy przykład właśnie DB, regionu który został utworzony i w zasadzie jest martwy, aktywność jest tam znikoma. W zasadzie tylko brak alternatywnych pomysłów powoduje, że nie został zlikwidowany, choć już były Prezydent Swarzewski to chciał uczynić - widząc bezsens regionu bez aktywności.
Dlatego proponuję przyjąć propozycję władz Rzeszy i rozpocząć działania właśnie w ramach Rzeszy... bo jakoś nie zauważyłem by Lew Wolnogradu wtrącał się do zarządzania i kształtowania takich "miniregionów" na prawach lenn czy wolnych miast. Jakoś do tego co robię na Półwyspie Lisewskim mi się nie wtrąca. Osobiście podtrzymuję to co proponowałem do początku - Boerland na prawach wolnego miasta i jeżeli faktycznie pomysł chwyci, zdobędzie aktywnych uczestników to wtedy będzie sens utworzenia z niego odrębnego regionu administracyjnego. Na razie na bazie samego pomysłu nie ma to sensu... musi to się najpierw w praktyce sprawdzić.