• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Socjalistyczny Sułtanat Faradobaju
Kilka bieżących informacji.

Zupełnym przypadkiem okazało się, że w południowej części lenna znajdują się pokaźne źródła wielkiego skarbu jakim jest życiodajny azbest. Natychmiast nakazałem rozpisać plan wydobycia i rozwoju lenna w tym kierunku. Postawiłem na rozmach: już niebawem rozpocznę wznoszenie nowej miejscowości, która na cześć surowca otrzyma nazwę Azbest i stanie się największym ośrodkiem przemysłowym Faradobaju. Kiedy uzyskam jakieś nowe folwarki to przeznaczę je na wybudowanie tam biedaszybów azbestowych oraz przetwórni.

Przy okazji wpadłem na pomysł jak ostatecznie przemianować miejscowości północne. Centrum rolnictwa jakim jest Uście i jego okolice zostanie wkrótce przemianowane na Traktorsk Faradobajski. W przypadku Czernelicy nie byłem aż tak kreatywny i postanowiłem nazwać ją Wielbłąddar Faradobajski. Równocześnie w okolicach obydwu osad rozpoczęto wznoszenie Wielkiego Muru Integracyjnego, który ma pomóc w zachowaniu unikalnego dziedzictwa kulturowego Socjalistycznego Sułtanatu.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: Socjalistyczny Sułtanat Faradobaju - przez Ametyst Faradobus - 18-11-2020 15:58

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości