• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rada ds. Symboliki przy Lwie Wolnogradu
Nowy Ab'Dorst - mam taką wizję, aby to było połączenie motywu morskiego z przemysłowym (tu przykład). Na przykład dwa pola przedzielone poziomo - w dolnym kotwica, a w górnym koło zębate. Druga opcja to samolot zamiast koła zębatego. Co do kolorów pól to postawiłbym na niebieski (wtedy symbol na nim srebrny) i czerwony albo zielony (w drugim przypadku symbol powinien być złoty).

Kościelisko - wspominałem o połączeniu symbolu leśnego z przemysłowym. Tu jest przykład herbu, który pod względem motywów mógłby być punktem wyjścia. Ja bym dał tarczę podzieloną cztery pola: dwa czerwone i dwa zielone. Na jednych byłaby złota choinka albo inne drzewo, a na dwóch pozostałych to tartakowe narzędzie z kołem zębatym, ewentualnie motyw fabryki w stylu tego.

Prądnik - prawdę mówiąc po prostu przerobiłbym to zamieniając zieleń na purpurę Rzeszy. Herb by podkreślał, że to stary gród.

Jedisan - "rosyjskie" miasto na południu, kojarzy mi się z Krymem. Postawiłbym na połączenie kiści winogron (tu znajdziesz sporo przykładów) z portem (kotwica/okręt/łódź?). Wtedy na przykład dwa pola: purpurowe i błękitne.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: Rada ds. Symboliki przy Lwie Wolnogradu - przez Ametyst Faradobus - 20-11-2020 09:13
RE: Rada ds. Symboliki przy Lwie Wolnogradu - przez Iwan Pietrow - 02-03-2021 14:20
RE: Rada ds. Symboliki przy Lwie Wolnogradu - przez Iwan Pietrow - 03-03-2021 17:26
RE: Rada ds. Symboliki przy Lwie Wolnogradu - przez Iwan Pietrow - 03-03-2021 17:37
RE: Rada ds. Symboliki przy Lwie Wolnogradu - przez Iwan Pietrow - 03-03-2021 18:55
RE: Rada ds. Symboliki przy Lwie Wolnogradu - przez Iwan Pietrow - 03-03-2021 19:30
RE: Rada ds. Symboliki przy Lwie Wolnogradu - przez Iwan Pietrow - 03-03-2021 21:59

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości