Aleksandra Dostojewska-Swarzewska napisał(a):Iwan Pietrow bezprawnie usunął moją parodię pieśni na jego cześć, więc w odpowiedzi na bezprawne działania postanowiłam ją opublikować w innym miejscu.Doniesienie o przestępstwie spamu nie dotyczy jakiegoś durnego wierszyka, bo taki tekst, nawet powtórzony w dwóch miejscach nie wyczerpałby raczej znamion spamu... bez względu na treść.
Moje doniesienie dotyczy wpisywania w różnych tematach, spamerskich wstawek o identycznej treści: *niezrozumiały bełkot*, nie nawiązywało to do żadnej wypowiedzi, ale było właśnie typowym spamem.
I nie usunął tych wpisów Iwan, ale zrobiłem to ja (na prośbę Iwana), jako odpowiedzialny za sprawy wewnętrzne... przy czym nie zostały usunięte, ale wydzielone z tematów i umieszczone w Archiwum/Wysypisko, jako "materiał dowodowy".
O kwestii prawa lennika do kształtowania tematów we własnym lennie napisał już Prezydent, dodam tylko, że prawo, jak i zwyczaje tutaj stosowane nie zezwalają na usunięcie całkowicie postu, ale na umieszczenie go "na wysypisku" lub przeniesieniu w inne miejsce... co z tego co zauważyłem nastąpiło. Nic nie wiem o usunięciu treści bezpowrotnie, ale da się to sprawdzić (w razie potrzeby) w panelu administracyjnym. Służę wyjaśnieniem tej sprawy, jeżeli prowadzący sprawę zechce.