• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dziennik budowy
Dziennik Budowy
Dzień 1

Postanowiłem odwiedzić swój nowy nabytek, który wygrałem w karty z miejscowym pasterzem kóz dostałem jako lenno. Cóż, powiem tylko, że ubiłem dobry interes. Jest to bowiem lukratywna działka, na której bialeńskie władze zamierzają niebawem wybudować autostradę. Zapytacie, skąd to wiem. Otóż, ja jestem w bialeńskich władzach powiedziała mi szeptucha. Rozmawiałem o tym pomyśle ostatnio z kulegami w lukratywnym klubie Andżela (wcale nie byli to pasterze kóz - skąd ten pomysł?) - wszyscy stukali się w łeb. Jeszcze zobaczymy, kto tu będzie się śmiał.

Oczywiście mój plan jest taki, żeby zaczekać, ew. dać łapówkę/zagrozić zwolnieniem pani Krysi - mojej sekretarki a zarazem kuzynki żony Dyrektora GDChBA legalnie wpłynąć na szefa Generalnej Dyrekcji Chodników Bialeńskich i Autostrad, by szybciej zaczął budowę. Wiadomo, potem tylko wywłaszczenie i sowite odszkodowanie - czysty zysk.

[Obrazek: old-grey-headed-men-are-footage-073539245_iconl.jpeg]

Minister Medycejski gra z kulegami w karty.

No więc po wcale nie takiej krótkiej, za to na pewno wyboistej jeździe miejscową podmiejską linią W-11 (Faradobajskich Zakładów Wielbłądzich) dojechałem do swojej działeczki. No i jak mie szlag jasny nie trafił, krew nagła zalała, jak to zobaczyłem... Już wam mówię czemu. 

Przed planowanym wywłaszczeniem chciałem jeszcze trochę zrelaksować się na swoim nowym terenie. Wiecie, jakieś rybki połowić (choć pewnie nic by z tego nie było, bo ci złodzieje z BZW nie zarybiajo, ino kradno), wódeczki się napić, zapolować na miejscowe gatunki chronione - wszystko to, co prawdziwy Poleszuk lubi najbardziej. No i na tej działce miał być las i jezioro. A tymczasem, ja przyjeżdzam a tam nie ma. Oto co zastałem:

[Obrazek: 1*7u-yl8kY5X3KxVW594_8Wg.jpeg]

Mój nowy nabytek: chuj, dupa i kamieni kupa

Przechodził akurat jakiś facet z tragarzami, to go pytam: 

- Panie, gdzie ten las, co miał tu być? 
- A, był tutej taki jeden ostatnio z kulegami, wzięli las i wycięli. Mówili że z centrali, jakieś ważniaki, to żem wiencoj nie pytoł.

Dzwonię zatem do tego skurywysyna Stacha (tego, od którego wygrałem to w karty i powiedział, że to dobra ziemia, ta ziemia jest). Odbiera Jadzia, jego żona. Pytam: 

- Jest Stachu w domu? 
- Nie mo. - Słyszę w odpowiedzi.

To już było za wiele. Krzyczę jej do słuchawki: Kurwa jego mać, po co on tam pojechał do centrali, mój las wycioł, po mojem chodził, moje piniądze zabrał?! Kto mu dal takie pozwolenie?! Ty mu powiedz temu skurwysynowi, gdzie on pojechał, bo go szlag jasny trafi, krew nagla zaleje. Wygolił las, po jaką cholerę miał tam z tą naszą bułą jechać do lasu i powycinać nasz las?!

Rozłączyła się. A może to zasięg się urwał na tym zadupiu, albo znowu zapomniałem doładować impulsy. Nieważne, ważne było to, że ja byłem tu, w środku stepu i jakichś kurwa kamieni, a Stachu tam w centrali, w Wolnogradzie. Pewnie teraz siedzi, wódkę pije i swoją głupią mordę ryje. Dobra kurwa -  pomyślałem - chociaż Bieleński Skarb Państwa ocyganię na hajs z ziemi. 

Wyciągam mapę, co by zobaczyć, jak ta głupia autostrada ma przebiegać. Patrzę i patrzę no i nie ma. Czyżbym pomylił dokumenty? Nie, jest w porządku - na okładce wyraźnie stoi: Planowane inwestycje chodnikowe i drogowe - ŚCIŚLE TAJNE. No to o co chodzi?! Otwieram jeszcze raz na właściwej karcie, patrzę, obracam i... jak mnie chuj nie strzeli (znowu!). Wicie co się okazało się? Jak wybierałem teren, to mapę inwestycji czytałem do góry nogami...

Wiadomości w tym wątku
Dziennik budowy - przez Karol Medycejski - 27-11-2020 23:45
RE: Dziennik budowy - przez Karol Medycejski - 18-04-2021 20:16
RE: Dziennik budowy - przez Karol Medycejski - 01-05-2021 14:05
RE: Dziennik budowy - przez Ametyst Faradobus - 26-10-2021 16:39
RE: Dziennik budowy - przez Ametyst Faradobus - 27-10-2021 18:38
RE: Dziennik budowy - przez Ametyst Faradobus - 17-11-2021 12:36
RE: Dziennik budowy - przez Ametyst Faradobus - 24-11-2021 13:39
RE: Dziennik budowy - przez Ametyst Faradobus - 12-12-2021 23:28
RE: Dziennik budowy - przez Ametyst Faradobus - 16-01-2022 16:17
RE: Dziennik budowy - przez Ametyst Faradobus - 17-02-2022 23:02
RE: Dziennik budowy - przez Ametyst Faradobus - 18-02-2022 13:21