• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Projekt ustawy o SZ RB.
Cytat:Z tego co wiem, to ustawa o SZ RB nie została uchylona, po prostu nie przeniesiono ją do sarmackiego systemu (jak wielu innych).

Nie wiem... coś tam czytałem o utracie mocy aktów prawnych za wyjątkiem wymienionych i nie znalazłem tam tej ustawy. Obawiam się, że nie ma teraz jak tego sprawdzić i dojść do ładu. Te wrzucone do sarmackiego systemu można skopiować i uznać za obowiązujące, ale z innymi jest problem.

Dlatego moim zdaniem należało by część aktów prawnych po prostu przyjąć jeszcze raz - aby potem nie było wątpliwości. No chyba, że jako Prezydent stwierdzisz jakie akty prawne z poprzedniej niepodległości RB obowiązują. Tyle, ze wtedy mogą być wątpliwości, czy możesz tak postąpić, skoro ówczesny prezydent zrobił tak, a nie inaczej.

Sytuacja zacznie trochę przypominać tą z chwili powstania ZSRR (1922)... ogłosili tylko jakie akty prawne po Rosji przyjmują, ale potem było sporo wątpliwości bo część wymagała innego sposobu wypowiedzenia. I był bajzel przez kolejne dziesięciolecia - nie było wiadomo co faktycznie obowiązuje, a co nie - zdaje się, że dopiero w latach 70-tych definitywnie zakończyli prostowanie tego wszystkiego.

Dlatego jestem zdania, że niektóre akty prawne - które nie zostały przeniesione do Sarmacji, co do których jest wątpliwość czy obowiązują czy nie trzeba po prostu przegłosować i przyjąć jeszcze raz.

A jeżeli są wątpliwości to można dodać art. 16

Cytat:Artykuł 16.

Jednocześnie tracą moc wszelkie wcześniejsze ustawy dotyczące SZ RB.

Wiadomości w tym wątku
Projekt ustawy o SZ RB. - przez Ronon Dex - 24-03-2019 07:27
RE: Projekt ustawy o SZ RB. - przez Ronon Dex - 24-03-2019 09:36
RE: Projekt ustawy o SZ RB. - przez Ronon Dex - 26-03-2019 21:00
RE: Projekt ustawy o SZ RB. - przez Bajtuś - 26-03-2019 21:06
RE: Projekt ustawy o SZ RB. - przez Ronon Dex - 30-03-2019 11:32
RE: Projekt ustawy o SZ RB. - przez Bajtuś - 30-03-2019 21:29
RE: Projekt ustawy o SZ RB. - przez Ronon Dex - 30-03-2019 21:48

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości