Joahim-von-R napisał(a):Nie wiem jak wygląda ten pomysł na Układ Planetarny (kolejne gówno co się nie chce na telefonie odpalić), ale chcę zauważyć, że wygląd Układu Planetarnego ustalono już dawno temu.No i z tego co widzę, jak najbardziej jest to kontynuacja tego co swego czasu opracowałem. Tak jak ja, tworząc swego czasu nasz układ v-słoneczny korzystałem z tego co było już wcześniej ustalone (choć były to strzępy informacji) i starałem się to zebrać do kupy oraz uzupełnić, tak obecnie jak widzę jest to kontynuacja tych moich działań.
Joahim-von-R napisał(a):Nawet gdzieś na tym forum go Ronon wrzucał (ale jestem leniem i nie poszukam).
Dzieki temu, że całość bialeńskich programów kosmicznych przeszła pod kontrolę wojska, to nie trzeba specjalnie szukać - akurat to jest w "Biurze analiz" Korpusu Kosmicznego SZ RB.
Joahim-von-R napisał(a):Oj przydałoby się w końcu zrobić tą konferencję na temat v-kosmosu...Przydało by się, co zresztą zbiega się w czasie z moimi próbami przywrócenia kwestii wizualnych oraz kontynuacji działań w v-kosmosie. Wykorzystanie programu Orbiter (z konieczności w starszej wersji z 2010) daje możliwość zrobienia strony wizualnej obiektów, które w wirtualnej przestrzeni nie są płaskie - można je oglądać z każdej strony itd.
Sam układ planetarny należałoby uzupełnić o mniejsze obiekty, bo przecież planety i ich satelity to nie wszystko - można "odkrywać" np. co większe planetoidy czy obiekty nazwane w obecnej realowej nauce "planetami karłowatymi".