• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
12. Debata tematyczna Inauguracja X sesji Sejmu Rzeszy oraz dyskusja nad różnorodnością kulturową
Debata trochę zamarła, więc przechodząc powoli do podsumowania spróbuję zaproponować coś konkretnego.

Zaczęliśmy od wina, które moim zdaniem jest bardzo dobrym pomysłem na rozbudzenie regionalnej tożsamości, ale i na stworzenie pewnego rodzaju rywalizacji pomiędzy poszczególnymi częściami Rzeszy - świetnie by się stało gdyby np wina anatolijskie konkurowały z tymi z Oceanii. Ja wyszedłem już naprzeciw wyzwaniu rzuconemu przez Karola i stworzyłem w Faradobaju własne winnice. Już niebawem możecie spodziewać się moich win. Zakulisowo padł też pomysł utworzenia organizacji na wzór ZPRB, roboczo nazywanej "Klubem Winiarza". Jeżeli będą chętni to uważam, że jest to bardzo dobra rzecz.

Jednocześnie odnoszę wrażenie, że bardziej skuteczne będzie rozwijanie regionów po kolei, pomaleńku. Przykładowo: teraz możemy skupić się na Oceanii i podziałać w kierunku rozwijania tamtejszej kultury. I tu przyszedł mi do głowy taki pomysł, aby każdy chętny poza lennem mógł posiadać nieograniczoną liczbę mniejszych posiadłość, coś na wzór leockich działek. Wówczas wszyscy moglibyśmy mieć domy/mieszkania w takiej Oceanii, w dowolnej jej części, i aktywnie przyczyniać się do jej rozwoju. Przykładowo: ja poza lennami na Polesiu i na Anatolii rozwijałbym sobie jakiś dom na wybrzeżu Anatolii i mieszkanie w którymś z kurortów Pomorza. Myślę, że nie potrzeba do tego żadnych prawnych regulacji. Byłoby to też rozwiązanie dla nowych mieszkańców, którzy nie mają jeszcze szans na lenno.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: Inauguracja X sesji Sejmu Rzeszy oraz dyskusja nad różnorodnością kulturową - przez Ametyst Faradobus - 27-03-2021 11:13

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości